Federiko Gati (©AFP)
Federiko Gati (©AFP)

VAR izluđivao Juve: Vlahoviću poništena dva gola, Ščensni i stativa sačuvali 'minimalac'

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.04.24. | 22:38

Fjorentina u završnici mogla do izjednačenja, ali nije uspela da šokira Alijanc arenu

Mogu konačno da odahnu na Alijanc stadionu. Juventus je posle više od mesec dana ugledao svetlo na kraju tunela. I to protiv omraženog rivala. Mrze u Firenci torinski klub iz dna duše, ali da pobede ove sezone ne mogu. Ma, ni da mu otkinu bod.

Mržnju ne uspevaju da kanališu na pravi način, da od nje izvuku korist makar na terenu. I drugi put u aktuelnoj sezoni ekipa Masimilijana Alegrija savladala je Fjorentinu i došla do prve ligaške pobede u poslednjih mesec dana - 1:0 (1:0).

Izabrane vesti

Mogla je ona da bude i ubedljivija da VAR nije izluđivao fudbalere domaćeg tima, kojima je poništila tri gola, a najveću 'štetu' naneo je video tehnologija nanela je Dušanu Vlahoviću, koji je ostao uskraćen za dva pogotka. Moglo je isto tako da se dogodi da Juventus na kraju ni ne pobedi, ali mu je leđa vanserijskom intervencijom u drugom poluvremenu, uz pomoć prečke, sačuvao Vojćeš Ščensni.

Furiozan početak utakmice u režiji fudbalera Juventusa doveo je do toga da Pjetro Teraćano u tek nešto više od pola sata igre četiri puta vadi loptu iz mreže. Ipak, na njegovu, ali i sreću čitavog tima Fjorentine, samo jedan od četiri bio je regularan. Vestonu Mekeniju u petom minutu pogodka poništen zbog ofsajda, a iz istog razloga i dva ispod kojih se potpisao Dušan Vlahović, zbog nedozvoljenih pozicija iz kojih su se pre pogodaka srpskog reprezentativca aktivirali Bremer u 12. i ponovo Mekeni u 33. minutu.

Vlahović je bio silno motivisan protiv bivšeg kluba, videlo se da je bio odlučan da mu zatrese mrežu, ali mu ni iz šestog pokušaja nije pošlo za rukom. Federiko Gati je s druge strane gol pao praktično s neba. Posle kornera u 21. minutu Danilo je najviše skočio u šesnaestercu rivala, a lopta posle njegovog udarca pala pred italijanskog štopera, koji je samo postavio nogu i ispostaviće se doneo pobedu Juventusu.

Međutim, u drugom poluvremenu timovi kao da su zamenili uloge. Juventus se 'ugasio', a Fjorentina zaigrala znatno konkretnije. Goste iz Firence u juriš ka protivničkom golu povukao je Niko Gonzales, koji je zadavao daleko najviše problema Alegrijevoj ekipi u nastavku. On je ujedno bio i najbliži da timu Vinčenca Italijana donese izjednačenje. Samo nekoliko minuta nakon što je neobjašnjivim potezom prokockao izglednu priliku, koju je sam i stvorio sebi izbacivši driblingom Ilinga Džuniora, argentinski ofanzivac demonstrirao je razoran udarac kojim raspolažen. Snažan, vrlo precizan, ali nedovoljno da Ščensnog natera na kapitulaciju. Ispružio se Poljak u 74. minutu koliko je mogao i vrhovima prstiju loptu prosledio do prečke i sačuvao pobedu kojom je Juventus stekao četiri boda prednosti u odnosu na četvrtoplasiranu Bolonju.

SERIJA A - 31. KOLO

Petak

Salernitana - Sasuolo 2:2 (0:2)

/Kandreva 52pen, Mađiore 90+1 - Lorijente 37, Bajrami 44/

Subota

Milan - Leče 3:0 (2:0)

/Pulišić 6, Žiru 20, Leao 57/

Roma - Lacio 1:0 (1:0)

/Manćini 42/

Empoli - Torino 3:2 (1:0)

/Kambijagi 6, Kančelijeri 74, Nijang 90+4 - Zapata 60, 90+1/

Nedelja

Frozinone – Bolonja 0:0

Monca - Napoli 2:4 (1:0)

/Đurić 9, Kolpani 62 - Osimen 55, Politano 57, Zjelinski 61, Raspadori 68/

Kaljari - Atalanta 2:1 (1:1)

/Auđelo 42, Viola 88 - Skamaka 13/

Verona - Đenova 1:2 (1:1)

/Bonacoli 8 - Ekuban 45, Gudmundson 58/

Juventus - Fjorentina 1:0 (1:0)

/Gati 21/

Ponedeljak

20.45: (7,00) Udineze (4,30) Inter (1,48)

***kvote su podložne promenama



tagovi

JuventusFjorentinaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara