Nikola Vasiljević hvata loptu ispred Rikarda Gomeša (Star sport)
Nikola Vasiljević hvata loptu ispred Rikarda Gomeša (Star sport)

Vasiljević: Borjan prvi zvao da čestita, vratilo nam se za Rikardov ponovljeni penal u Kruševcu

Vreme čitanja: 5min | uto. 15.03.22. | 08:05

Golman Napretka, ujedno i pozajmljeni čuvar mreže Crvene zvezde, za Mozzart Sport govorio o okršaju sa Partizanom u Humskoj i šansama Kruševljana da se nađu u plej-ofu

Superliga Srbije dugo nije ponudila neizvesniju borbu za titulu, a nakon remija mirnih mreža Partizana sa Napretkom u Humskoj, te pobede Crvene zvezde dan kasnije protiv Metalca u Gornjem Milanovcu (1:2), još više se zakuvalo. Večiti su se bodovno izjednačili, a u taboru crveno-belih slavili su bod Kruševljana koji su, potvrdio je to i njihov trener Ivan Stevanović nakon utakmice, igrali isključivo za sebe i za plasman u plej-of.

Bod u Beogradu bio im je veliki kao kuća, jer nijedan tim ove sezone nije napustio Humsku 1 kao pobednik, a samo su dva ostajala neporažena. To potvrđuje i heroj Čarapana, golman Nikola Vasiljević bez čijih bi intervencija i skinutog zicera u sudijskoj nadoknadi, gosti ostali praznih ruku.

Izabrane vesti

Pozajmljeni čuvar mreže Crvene zvezde je u razgovoru za Mozzart sport istakao prvenstveno koliko su njegovi saigrači i on u saradnji sa stručnim štabom i trenerom Stefanovićem, koji je 2019. godine sa Napretkom slavio protiv Partizana u Beogradu, napravili kvalitetnu pripremu za okršaj sa crno-belima.

“Uradili smo odličnu analizu protivnika. Tri, četiri dana pred utakmicu smo konstantno gledali snimke njihovih duela, tražili mane, proučavali vrline… Zatvorili smo sve ono gde smo mislili da mogu da nas kazne. Došli smo sa namerom da ne primio gol, a napred, ako nešto uradimo… Ako ne, bili bismo prezadovoljni i bodom. Trener je odlično spremio utakmicu, poučen iskustvom prethodnog osvajanja bodova u Humskoj", započeo je Vasiljević.

Nije bilo previše ideje u igri Parnog Valjka, da li pregrejanog posle teškog poraza od Fajenorda. Možda je posredi bilo i nešto drugo, tek veliki broj lopti posle centaršuteva letelo je u kazneni prostor Napretka - prava poslastica za golmana visokog 201 centimetar.

“Znali smo da su fudbaleri Partizana umorni i da nas dočekuju posle jako lošeg rezultata u Evropi. Sigurno nisu očekivali takav udarac od Fajenorda i imali su samo dva dana da se odmore pred utakmicu sa nama. Mi smo osetili da su poljuljani i tu smo videli našu šansu. Nisu stvorili mnogo šansi, dosta su centrirali, što je meni sa dva metra visine izuzetno prijalo.“

21.00: (3,70) VBA (3,30) Fulam (2,10)

U smiraj utakmice jedna nezgodna lopta obrela se u njegovom šesnaestercu, bliži joj je bio Rikardo Gomeš, ali ju je rođeni Nišlija nekako autoritativno otrgao i prigrlio.

“Dosta teška situacija… On je vrlo visok i jak. Samo sam razmišljao da što pre dođem do lopte i da ne napravim penal u toj situaciji. On je bio bliži lopti, ali uz pomoć visine i dugih ruku sam je dohvatio pre njega.“

U poluvremenu je Napredak zadržao četu Aleksandra Stanojevića, ali postojala je strepnja u narednih 45 minuta jer veći deo borbe gostujući tim morao da vodi bez povređenog kapitena Saše Marjanovića.

“Neočekivano smo izgubili Marjanovića početkom drugog poluvremena i znali smo koliko će nam mnogo nedostajati jer je on taj koji može da poveže vezni red sa ofanzivnom linijom. Povredio je zadnju ložu i dok čekamo rezultate nadamo se da nije ništa ozbiljno. To nas jeste poljuljalo, ali je Stevanović koji ga je zamenio takođe odradio dobar posao.“

Partizan je najbliži golu bio u drugom minutu nadoknade. Marko Milovanović je dobio loptu na trepavicu u peterac i bila je to jedna od onih situacija kada već vidite gol i pre nego što se on zapravo dogodi. Međutim, desilo se malo čudo u Humskoj.

“Bila je to sjajna šansa za Partizan u drugom minutu nadoknade, jedna od retkih na čitavoj utakmici. Milovanović je gađao sa tri metra, ali uz dosta sreće i dobar refleks koji posedujem uspeo sam da ga zaustavim“, skorman je bio Vasiljević pričajući o detalju koji je direktno odlučio ishod meča.

Provejavalo je posle utakmice i mišljenje da su fudbaleri Napretka koristili svaki mogući trenutak da za izležavanje i krađu vremena. Vasiljević je iz tog razloga i završio u sudijskoj beležnici sa žutim kartonom.

“To se radi na svakoj utakmici, ali je verovatno sada veći pritisak zbog velikog uloga u vidu šampionske titule. Zato se više pažnje posvećuje takvim detaljima. Sigurno da je navijačima Partizana u tim trenucima sve smetalo i da su bili sve nervozniji. Njima je utakmica bila značajna zbog borbe za titulu, a nama isto tako zbog plasmana u plej-of.“

Nije bilo lako Partizanu ni kada je u jesenjem delu sezone gostovao u Lazarevom gradu. Taj meč odlučio je gol koji je iz ponovljenog penala postigao Rikardo Gomeš.

“Mislim da nam se u utakmici u Beogradu vratilo za poraz u Kruševcu. Na našem stadionu ja možda jesam malo izašao ispred linije, ali to na VAR snimku ne može da se vidi i da se tvrdi sa sigurnošću. Mislim da se, da je u pitanju bila bilo koja druga utakmica, snimak ne bi vraćao. Dobili su nas 1:0 upravo tim golom iz ponovljenog penala, a pritom smo imali igrača manje posle deset minuta. Sreća koja nam nije bila naklonjena tada, pogledala nas je u Beogradu.“


Činjenica da brani za Napredak i da mu je maksimalno posvećen i predan, ne menja činjenicu da je u isto vreme i pod ugovorom sa Crvenom zvezdom. Kao takvom, bod koji je sačuvao protiv Partizana u Beogradu ima posebnu težinu.

“Drago mi je što sam pomogao Crvenoj zvezdi, ali pre svega Napretku koji mi je uopšte pružio priliku da branim i igram redovno. Ima još dosta da se igra do kraja prvenstva, ali ako ovaj bod bude odlučio osvajača titule, biće mi još draži. Bilo je dosta dobrih odbrana ove sezone, ali nema upečatljivije od ove.“

Fudbaleri Crvene zvezde nisu propustili meč večitog rivala, ali ni priliku da čestitaju čoveku koji im je doneo pol-poziciju u šampionskoj trci. Zvao ga je i čovek zbog kojeg prvenstveno i nema mesto u crveno-belom timu.

“Zvali su me igrači Zvezde posle utakmice. Zajedno su je gledali u svlačionici i zvali su me posle boda i čestitali na odličnoj partiji. Borjan me je prvi zvao, čestitao i zahvalio se što smo im omogućili da se nađu u pol poziciji pred plej-of.“

Vasiljević u karijeri nema nastup za prvi tim Zvezde, ali to nikada nije prestala da bude želja.

“Fokusiran sam na Napredak u kojem ću braniti do leta. Želim plasman u plej-of i da u Kruševcu privedem sezonu kraju kako treba jer su mi otvorili vrata. Međutim, iskreno se nadam da ću uz kontinuitet dobrih igara, od leta dobiti šansu da i na Marakani pokažem šta znam.“

Tri meča ostala su superligašima do kraja ligaškog dela. Svode se računi, bukiraju mesta u plej-ofu, a Kruševljani su trenutno bod iznad plej-aut zone u kojoj nikako ne bi voleli da završe.

"Svako svakoga i u svakom trenutku može da pobedi. Zato je tabela tako neizvesna. Imamo dve utakmice kući sa glavnim konkurentima za plej-of i uz dve pobede na tim mečevima nadam se da ćemo obezbediti željenu poziciju", zaključio je Vasiljević.


tagovi

Nikola VasiljevićFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara