©Reuters
©Reuters

Veče brzih poteza u Lajpcigu: Furiozna kontra i lob za nokaut Menhengladbaha (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.02.24. | 20:42

Ekipa Marka Rozea slavila golovima Ćavija Simonsa i Loisa Opende - 2:0

Kada Lajpcigu omogućite da igra brzo, onda vam nema spasa. To je doživela Burusija Menhengladbah, koja nije imala mehanizam da spreči domaćina da stigne do planiranih bodova i juriša za pozicijama koje vode u Ligu šampiona - 2:0 (1:0).

Gosti su prvu kardinalnu grešku napravili u 14. minutu, kada je loptu na centru igrališta izgubio Robin Hak, Dani Olmo povukao kontranapad, a onda je Ćavi Simons na dodavanje Jusufa Poulsena sam sebi podigao loptu na volej i zakucao je u donji desni ugao nemoćnog Mortica Nikolasa.

Izabrane vesti

O nemoći gostujućeg tima svedoči činjenica da su jedinu pravu priliku propustili tek u 82. minutu, kada je Džordan Pefok glavom gađao pored leve stative. Menhengladbah je imao ukupno 13 udaraca ka golu Petera Gulašija, ali nijedan nije išao u okvir gola.

Sa druge strane, ekipa Marka Rozea je mogla ranije da reši čitav posao. Ćavi Simons je imao odličnu priliku i u 18. minutu, a bilo je još nekoliko situacija posle kojih je Nikolas mogao da vadi loptu iz mreže. Ipak, odluka pobednika je pala posle najbolje akcije na meču. Sjajni Ksaver Šlager je poslao dubinsku loptu sa svoje polovine, prebacio čitavu gostujuću odbranu i omogućio Loisu Opendi da efektnim lob udarcem postavi konačan rezultat meča. Sudije su prvobitno signalizirale ofsajd, ali se ispostavilo da je sve bilo regularno, pa je slavlje na Red Bul Areni moglo da počne.

Lajpcig je iskoristio kiks Dortmunda u Volfzburgu i prišao mu na samo bod zaostatka, dok je trećeplasirani Štutgart udaljen šest bodva. Rozeov tim u narednom kolu gostuje Bajernu u Minhenu, gde će biti u prilici da na delu proveri svoje trenutne mogućnosti. Menhengladbah je vezao petu uzastopnu utakmicu bez pobede (tri poraza i dva remija) pa je ostao na šest bodova udaljenosti od Kelna i mesta koje vodi u plej-aut.


BUNDESLIGA – 22. KOLO

Petak

Keln - Verder 0:1 (0:0)

/Endžinma 71/

Subota

Darmštat - Štutgart 1:2 (0:1)

/Sejdel 90+5 - Girasi 14, Daud 90+2/

Hajdenhajm - Bajer Leverkuzen 1:2 (0:1)

/Klajndejst 87 - Frimpong 45+2, Adli 81/

Hofenhajm - Union Berlin 0:1 (0:0)

/Aronson 84/

Majnc - Augzburg 1:0 (1:0)

/Van den Berg 44/

Volfzburg - Borusija Dortmund 1:1 (0:1)

/Gerhart 64 - Filkrug 8/

RB Lajpcig - Borusija Menhengladbah 2:0

/Simons 14, Openda 57/

Nedelja

15.30: (2,45) Frajburg (3,40) Ajntraht Frankfurt (3,10)

17.30: (8,50) Bohum (5,50) Bajern Mihnen (1,33)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Lois OpendaĆavi Simons

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara