Snajder (© Reuters)
Snajder (© Reuters)

Veliki je gospodin Vesli Snajder: Da, hoću da budem direktor Ajaksa, ali da od nekog učim

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.02.22. | 22:07

Traži se naslednik Marka Overmarsa

Smiruje se tle u Amsterdamu posle potresa u čijem epicentru je bio Mark Overmars. Ajaks se razišao sa doskorašnjim sportskim direktorom, još nije pronašao novog, a kad bude raspisao konkurs može da računa da će se na njega javiti još jedan bivši as holandskog kluba.

U pitanju je Vesli Snajder, samo što njemu valja aplaudirati, pošto po mnogo čemu odudara od većine svežih fudbalskih penzionera, koji se po okončanju karijere „laktaju“ za fotelje, a da ni sami ne znaju jesu li za nju.

Izabrane vesti

Snajder zna da nije, ali hoće da uči-.

Nisu me zvali iz Ajaksa, ali sam otvoren da preuzmem ulogu sportskog direktora. Ne kažem da bih tu funkciju mogao da obavljam sam, jer je Ajaks ogroman klub. Pre bih rekao da bih to bio samo na papiru. Radio bih radije sa nekim koj već ima iskustva u tim poslovima, ko bi mi pomogao da rastem i razvijam se na potpuno novom polju“, poručio je nekadašnji as Kopljanika, kasnije član Reala, Intera, Galatasaraja i Nice, koji je karajeru završio u Al Garafi iz Katara 2019.

Veruje bivši vezista da bi mu iskustvo iz igračke karijere olakšalo eventualno funkcionisanje na poziciji direktora.

Ako pogledajte šta je sve Ajaks uradio u proteklih pet godina, morate se saglasiti da je Mark Overmars zaslužan za napredak. Završio je sjajne poslove, jer dolazi iz sveta fudbala. Tad se vrata lakše otvaraju. Jednostavno je taok. Možda bih i ja sebe video u toj ulozi, međutim, s nekim ko bi me vodio kroz kompletan proces“.

Ne bi posao na stadionu „Johan Krojf“ bio prvi Snajderov otkako ne igra fudbal.

„Pokušao sam u Den Bošu, nije mi išlo, ali sad sam više zainteresovan za tako nešto. Pokušavao sam na raznim stranama, da budem tenera, menadžer, ali mi se čini da najviše mogu da pružim kao sportski direktor. Što se mene tiče, otvoren sam za razgovor sa ljudima iz kluba“, dodao je Vesli Snajder.


tagovi

AjaksVesli Snajder

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara