Bouven (©Reuters)
Bouven (©Reuters)

Veliko veče Džeroda Bouvena, Vest Hem gleda ka Ligi šampiona

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.01.22. | 22:38

Čekićari bolji od Noriča – 1:0

Što bi rekli Amerikanci „One man show“! Sve su oči ove večeri na Olimpijskom stadionu bile uperene u Džeroda Bouvena.

Napadač Vest Hema je ukrao utakmicu, dao joj svoj žig, jer sve najvrednije je uradio on. Potvrdio je još jednom da igra sezonu karijere, došao je do zbira od osam golova.

Izabrane vesti

Norič nije imao šanse protiv raspoloženih Čekićara. Doduše, nije baš najkomotnije ni timu koji vodi dok ima minimalnu prednost, ali pred sam kraj Bouven je svojim drugim pogotkom potvrdio trijumf Vest Hema – 2:0.

Ekipa Dejvida Mojesa definitivno nišani Ligu šampiona. Prenoćiće na četvrtom mestu tabele, sa kojeg pogled puca ka evropskoj eliti. Bio bi to senzacionalni uspeh za klub iz Londona, ali nekako i prirodni redosled događaja, jer Čekićari pod komandom Mojesa igraju sjajan fudbal. Pre dve sezone crveno-plavi su završili 16, prošle šesti, tako da sve ide nekim logičnim tokom. Mada, daleko je kraj sezone.

Džerod Bouven je na startu meča najavio da će ovo biti njegovo veče. Istina, prvu veliku šansu mu je odbranio Tim Krul, potom je u 35. minutu napadač Vest Hema postigao gol, koji mu je poništen zbog ofsajda.

Ali, treća je bila sreća za momka koji je iz Hala pre tačno dve godine došao u London. Plaćen je 20.000.000 evra, ali mu je bilo potrebno vremena da se „namesti“. Prošle sezone je postigao osam golova, a isto toliko je dao evo na polovini ove. Pogodak za vođstvo Vest Hema postigao je u 42. minutu.

I u drugom delu je Bouven dominirao, sve je išlo preko njega, ali tek u 83. minutu je ponovo zatresao mrežu Kanarinaca, milimetarski izbegavši novi ofsajd.

Treća uzastopna pobeda za Mojesov tim. I skok, makar privremeni, na poziciju broj četiri.

PREMIJER LIGA - ZAOSTALI MEČ 18. KOLA

Sreda

Vest Hem – Norič 2:0 (1:0)

/Bouven 42, 83/


 


tagovi

Vest HemDžerod BouenNoričPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara