Vest Hem iz vazduha tukao po Frajburgu, nije loše za TSC

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.10.23. | 20:49

Ako bi Topolčani dobili Nemce, eto ih u borbi makar za treće mesto...

Frajburgov Evropa park najčešće je neosvojiva tvrđava u Bundesligi. I kada pada, to se dešava retko, nadasve veoma teško, međutim na evrosceni ovaj stadion ne predstavlja veliku prednost za četu Kristijana Štrajha. Vest Hem je treći tim u nizu koji se raduje pozitivnom rezultatu podno Švarcvalda - 2:1.

Ravnopravan meč odigrali su rivali iz Engleske i Nemačke, ali ne preterano zanimljiv. Od ekipa iz 'liga petice' i jednog od derbija ove runde Lige Evrope, očekivali smo više.

Izabrane vesti

Frajburg je prošle sezone spadao u ekipe koje su primile najmanje golova u Nemačkoj, njihova odbrana važila je za prilično sigurno, dok ove jeseni ima previše 'žutih minuta'. Verovatno ima i do toga što je van stroja kapiten i jedan od najvažnijih igrača, Kristijan Ginter...

Način na koji je domaćin večeras primio golove možda i najbolje govori o toj nesigurnosti Frajburgove odbrane. Oba puta posle centaršuta, oba puta glavom... S tim da je prvi pogodak delo Lukasa Pakete koji je sve samo ne dobar skakač.

U drugom slučaju nije se proslavio mladi golman Frajburga Noa Atubolu. Loše je procenio let lopte, Najef Agerd natrčao na ubačenu loptu Vord Prauza i spasa nije bilo.

U međuvremenu, nemačkom predstavniku je na trenutak remi u džep stavio Roland Šalai.

Ovaj rezultat nije loš za naš TSC. Topolčanima posle remija sa Olimpijakosom slede dva susreta protiv Frajburga, pa ako uspeju da dođu do pozitivnih rezultata u Nemačkoj i kod kuće...

Ko zna, možda ima nade za to treće mesto.

LIGA EVROPE – 2. KOLO

GRUPA A

TSC - Olimpijakos 2:2 (0:1)

/Đakovac 63, Pantović 90 - Masuras 16, Podens 57/

Frajburg - Vest Hem 1:2 (0:1)

/Šalai 49 - Paketa 9, Agerd 67/



tagovi

Liga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara