Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Vest Hem može da zaboravi na Ligu šampiona, Norič povukao Barnli sa sobom u Čempionšip (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 10.04.22. | 16:55

Lester prekinuo seriju Kristal Palasa od pet prvenstvenih mečeva bez poraza

Vest Hem bi drugu uzastopnu sezonu u finišu prvenstva mogao da izvisi za istorijski plasman u Ligu šampiona. Ima londonski tim visoke ambicije u svim takmičenjima (još nije ispao iz Lige Evrope), ali ne i igrački kadar dovoljno kvalitetan da se do samog kraja bori na svim frontovima. I to je uticalo na pad forme Čekićara u poslednje vreme.

Ruku na srce porazi od Liverpula i Totenhema mogu se opravdati imajući u obzir kvalitet rivala, ali današnji protiv Brentforda ne može nikako – 2:0 (0:0). A upravo neuspeh na stadionu gradskog rivala znači da ekipa Dejvida Mojesa može polako da se oprašta od četvrtog mesta. Ono u ovom trenutku pripada razgoropađenom Totenhemu koju uz meč manje ima i šest bodova više od Vest Hema. Pride, dva londonska tima razdvaja treći, Arsenal, sa tri boda više i dva meča manje od Mojesove čete.

Izabrane vesti

Ambicije Vest Hema na na Komjuniti stadionu kao maljem raspršio je Brentfordov napadački dvojac Brajan Mbuemo i Ajvan Toni udruženim snagama. Prvo je Francuz na startu drugog dela pogodio na asistenciju Engleza, a petnaestak minuta kasnije Mbuemo mu se odužio povratnom loptom na peterac, odakle Toni uglavnom ne greši.

Gosti bez energije, nemoćni kao malo kada u sezoni, bez prave prilike i sa samo jednim udarcem u okvir gola. Majkl Antonio još jednom je bio nevidljiv, i samim tim ostao je bez pogotka na koji čeka u Premijer ligi još od prvog dana 2022. godine, te svake nedelje postaje sve jasnije da je uprava londonskog kluba morala zimus da angažuje još jednog špica.

Težak i neočekivan udarac primio je i Barnli. Klaretsi su pretrpeli neugodan poraz na Kerou Roudu od prežaljenog Noriča koji ga je tako praktično povukao sa sobom u Čempionšip – 2:0 (1:0). Sve se za ekipu Šona Dajša okrenulo naglavačke u prethodnih nekoliko dana. Sredinom ove nedelje dobili su Everton, direktnog rivala u borbi za opstanak, i prišli mu na bod zaostatka, da bi onda su Karamele juče savladale Mančester Junajted. I onda, povrh svega, ovaj poraz od Noriča...

Barnli trenutno ima 24 bodova, četiri manje od Evertona, koji istina ima pakleno težak raspored, što ostavlja kakvu-takvu nadu ekipi sa Turf Mura da može da sačuva status premijerligaša. Norič je s druge strane i dalje poslednji, sedam bodova daleko od bezbedne zone.

Kanarinci su poveli uz dosta sreće, pošto je lopta posle udarca Matijasa Normana sa ivice jedanaesterca pogodila dvojicu igrača u bloku i promenila pravac taman toliko da Nik Poup ne može da je dohvati. Gosti su retko kada dolazili u situaciju da izjednače, ali i onda kada im se ukazala, Maksvel Korne se propisno obrukao. Dvajt Meknil je centrirao sa levok boka, bivši fudbaler Liona ostao sam na drugoj stativi, ali je sa manje od pet metara uspeo da promaši prazan gol sa druge stative. Kazna je stigla u finišu meča. Odbrana je u potpunosti zaboravila na Temua Pukija, Finac je odlično prihvatio jedno snažno dodavanje iz sredine, iskoristio sporu reakciju protivničkih defanzivaca da se namesti i potom neodbranjivo pogodio.

U meču bez rezultatskog značaja Lester je na King Paueru savladao Kristal Palas, prekinuvši tako seriju londonskog tima od pet uzastopnih mečeva bez poraza u Premijer ligi - 2:1 (2:0). Trijumf Lisica, treći uzastopni pred svojim navijačima, režirao je Kiran Duzberi-Hol. Mladi engleski vezista je u finišu prvog dela prvo lucidnim dodavanjem uposlio Ademolu Lukmana, nedugo zatim na atraktivan način, udarcem sa ivice šensaesterca, stigao do svog premijerligaškog prvenca. Vilfrid Zaha je sredinom drugog poluvremena smanjio, i to pošto je prethodno promašio dva penala. Odnosno, Kasper Šmajhel odbranio mu je prvi, ali je on ponovljen zbog "izletanja" danskog golmana sa gol-linije. Potom je Zaha šutirao još slabije, Šmajhel ga je još jednom pročitao, ali se lopta odbila pravo na glavu reprezentativca Obale Slonovače što je ovaj iskoristio i podebljao svoj golgeterski učinak u Premijer ligi (11. gol u prvenstvu ove sezone).


PREMIJER LIGA – 32. KOLO

Petak

Njukasl - Vulverhempton 1:0 (0:0)

/Vud 72/

Subota

Everton - Mančester junajted 1:0 (1:0)

/Gordon 27/

Arsenal - Brajton 0:2 (0:1)

/Odegard - Trosar 28, Mvepu 67/

Sautempton - Čelsi 0:6 (0:4)

/Alonso 8, Maunt 16, 54, Verner 21, 54, Haverc 31/

Votford - Lids 0:3 (0:1)

/Rafinja 21, Rodrigo 73, Herison 85/

Aston Vila - Totenhem 0:4 (0:1)

/Son 3, 66, 71, kuluševski 50/

Nedelja

Brentford - Vest Hem 0:2 (0:0)

/Mbuemo 48, Toni 64/

Lester - Kristal Palas 2:1 (2:0)

/Lukman 39, Duzberi-Hol 45 - Zaha 66/

Norič - Barnli 2:0 (1:0)

/Le Melu 9, Puki 86/

17.30: (2,20) Mančester Siti (3,50) Liverpul (3,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara