Entoni Udža (©Reuters)
Entoni Udža (©Reuters)

Viđen kao pojačanje Radničkog, Udža ipak potpisao u Cvajti

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.08.22. | 14:09

Nigerijski napadač na novoj adresi

Odjeknula je jako vest vest da bi Entoni Udža mogao da postane kapitalac niškog Radničkog u ovoj sezoni, ali je rana eliminacija ekipe Tomislava Sivića iz kvalifikacija za Ligu konferencije dovela je do toga da napadač iz Nigerije ipak ostane u Nemačkoj.

Doskorašnji centarfor Uniona iz Berlina karijeru nastavlja u Ajntrahtu iz Braunšvajga, objavljeno je na zvaničnom klupskom sajtu. Udža je potpisao na godinu dana uz opciju automatskog produžetka na još jednu sezonu.

Izabrane vesti

Udža je praktično kompletnu svoju karijeru proveo u Nemačkoj. Leta 2011. prelazi iz Lilestrema u Majnc za 2.300.000 evra, posle čega je nastupao još za Keln, Verder Bremen, da bi godinu i po dana u periodu od leta 2016. do januara 2018. proveo u kineskom Liaoningu posle čega se vraća u Majnc. Za Berlin je potpisao u julu 2019. godine, a ovog leta mu je istekao ugovor.

Nedelja, 13.30: (3,10) Braunšvajg (3,35) Darmštat (2,30)

U 136 bundesligaških nastupa zabeležio je 30 golova, uz još 24 pogotka u 62 meča Cvajte. Sedam puta igrao je za reprezentaciju Nigerije.

“Sa Entonijem dobijamo iskusnog napadača koji, kada dođe u optimalno stanje, može dodatno da unapredi našu ekipu i donese nam više golova. Istovremena, naši mladi golgeteri mogu dosta da nauče iz njegovog iskustva. Entoni je timski igrač, srećni smo što je sa nama“, poručio je sportski direktor Peter Folman.

Posle dva gola Cvajte Braunšvajg je na deobi poslednjeg mesta bez bodova, ni postignutog gola. Jasno je zašto je Udža došao...


tagovi

BraunšvajgLetnji prelazni rok 2022Antoni Udža

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara