©Star Sport
©Star Sport

Voša krenula evropskim putem: Simić igrač odluke, Vasiljević sprečio ubedljiviji poraz Napretka (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.02.22. | 17:16

Zasluženo slavlje ekipe Slavoljuba Đorđevića - 1:0

Vojvodina je dobila "Mozzart derbi" sa Napretkom, koji je odlučivao poziciji broj četiri domaće Superlige. Lale su na svom Karađorđu nadigrale Kruševljane i golom Veljka Simića u 54. minutu stigle do zasluženog slavlja - 1:0 (0:0).

Ekipa Slavoljuba Đorđevića bila je ta koja je diktirala tempo tokom čitave utakmice i mogla da dođe do još ubedljivijeg slavlja, ali je najzalužniji za to što se meč završio minimalnim rezultatom bio odlični golman Napretka Nikola Vasiljević.

Izabrane vesti

On je u 74. minutu utakmice prvo odbranio jedanaesterac Bojana Matića, ali je on ponovljen zbog preranog ulaska jednog igrača Lala u kazneni prostor gostiju, pa je odgovornost preuzeo kapiten Dejan Zukić. Njegov udarac je išao u suprotan ugao, ali ga je pročitao Vasiljević i zakačio loptu koja se potom odbila u polje.

Kod jedinog gola na utakmici važan posao je odigrao Milan Lazarević, koji je prošao po desnom boku i odlično centrirao, a Veljko Simić se otrgao svojim čuvarima i preciznim udarcem glavom zatresao protivničku mrežu. Tu akciju začeo je Miljan Vukadinović, koji je do kraja meča bio ubedljivo najopasniji igrač domaćeg tima.

Odlični krilni fudbaler iznudio je i prekršaj za jednaesterac, koji je napravio Stefan Jovanović, a imao je i još nekoliko dobrih prodora i pokušaja, ali se lopta nije više našla iza leđa nadahnutog Vasiljevića.

Sa druge strane, Kruševljani su bili potpuno inferiorni. Pokuašavali su da se nametnu kao ravnopravan protivnik i preuzmu incijativu na terenu, ali ne i da ozbiljnije ugroze Emila Rockova. Otvaranje gostiju Vojvodina je u nekoliko navrata mogla da kazni iz ubitačnih kontranapada Vukadinovića, ali se Vasiljević nije dao savladati.

Nezadovoljstvo javno su izrazili najvatreniniji navijači Vojvodine zbog dana u kojem njihov klub igra utakmicu. Prethodno su u saopštenju objavili da je ovo poslednji put da prisustvuju meču koji se igra u takozvanom "nepopularnom" terminu.

SUPERLIGA SRBIJE - 22. KOLO

Subota

Radnički KG - Proleter 0:1 (0:0)

/Mitrović 73/

Radnički Niš - Partizan 0:2 (0:1)

/Rikardo 44, Urošević 84/

Crvena zvezda - Čukarički 3:0 (1:0)

/Pavkov 16, Ohi 76, Dragović 79/

Nedelja

Mladost – TSC 2:0 (1:0)

/Tumbasević 28, 56/

Metalac - Novi Pazar 1:0 (0:0)

/Krajišnik 67/

Kolubara - Voždovac 1:0 (1:0)

/Đuranović 12/

Ponedeljak

Spartak - Radnik 0:2 (0:1

/Lukić 36, Mitošević 90/

Vojvodina - Napredak 1:0 (0:0)

/Simić 54/



tagovi

veljko simićNikola Vasiljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara