Sa meča u Novom Pazaru (©Starsport)
Sa meča u Novom Pazaru (©Starsport)

Vošin ples po živcima navijača, pa rutinska pobeda, Novi Pazar uplivao u mirnu luku

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.02.21. | 17:58

Radnik prekinuo crnu seriju

Prva pobeda Vojvodine u prolećnom delu prvenstva, ali je debelo pokidala nerve svojim fanovima.

Revija promašaja Lala viđena je u prvom poluvremenu meča sa Voždovcem, bilo je i onih iz kategorije “verovali ili ne”, ali na sreću crveno-belih utakmica nije otišla u dramu, jer su do vodećeg gola došli samo što je počelo drugo poluvreme – 2:0.

Izabrane vesti

Pored toga što je Vojvodina igrala odlično, Voždovac je u velikoj meri doprineo njenoj pobedi. Kod drugog gola je kiksirao Stefan Hajdin, jer je poslao loš pas ispred svog šesnaesterca, a na sve to usledile su i tri povrede Zmajeva, dve prinudne izmene i čalma oko glave Lasickasa do kraja duela.

Puleni Nenada Lalatovića su u 14. minutu promašili zicer, kada je Hajdin loše procenio let lopte, pa se Simiću ukazala stoodstotna šansa. Dve kolosalne prilike, jednu za drugom, propustili su Mrkaić i Vukadinović, koji je sa pola metra promašio ceo gol. Ali identičnu akciju domaćin je izveo u 49. minutu, a ovog puta je Vukadinović sa peterca poslao fudbal u mrežu.

Deset minuta pre kraja Bojić je povisio na 2:0, a poslednju priliku da Voždovac zakuva finiš meča propustio je Arsić, koji je iz slobodnog udarca sa 20 metara pogodio stativu.

Novi Pazar je isplivao iznad crte. Veliki preokret napravili su plavo-beli i na stadionu kraj Jošanice savladali Radnički – 3:1.

Šokantno je za Pazarce krenula utakmica, jer je Stevanović u 4. minutu doveo Radnički u vođstvo. Ali, malo po malo, pritiskali su puleni Radoslava Bataka, pomerali epicentar dešavanja na protivničku polovinu, a Nišlijama je golman Borivoje Ristić držao prednost do sredine drugog poluvremena.

Najagilniji igrač utakmice, krilo Pazara Branislav Tomić, preuzeo je konce u svoje ruke i počeo da diriguje igrom. On je u 27. minutu centrirao, a Aganspahić izjednačio. Ključni trenutak meča desio se sredinom drugog dela. Domaći su spakovali sjajnu šansu, da bi Stevanović kao poslednji igrač odbrane napravio faul, dobio crveni karton i uveo Radnički u veliki problem. Upravo iz tog slobodnjaka Mijić je pogodio gol i doneo vođstvo Novom Pazaru od 2:1.

Deset minuta pre kraja Tomić je preuzeo ulogu egzekutora i krunisao novu odličnu akciju Pazara za konačnih 3:1.

Za Bačku je već sada opstanak u Superligi postao nemoguća misija. Tim iz Bačke Palanke je kod kuće izgubio vojvođanski derbi od Proletera i prvi tim iznad crte mu beži sada već 10 bodova – 2:0.

U ne preterano zanimljivoj utakmici Novosađani su napravili dve uspešne akcije, koje su u gol pretvorili Tomović i Mirosavljev, pa je Proleter prekinuo malu crnu seriju od tri utakmice bez trijumfa.

Isto tako je i Radnik došao do prve pobede u novoj godini. Tesan meč je odigrao tim iz Surdulice protiv Napretka, a najzaslužniji za tri boda domaćina bio je Milan Makarić, najbolji strelac lige, koji je postigao pogodak za konačnih 2:1, što je ujedno njegov 14. gol u Superligi ove sezone.

SUPERLIGA SRBIJE, 22. KOLO

Utorak

Zlatibor - TSC 0:1 (0:0)

/Lukić 59/

Rad - Čukarički 0:2 (0:1)

/Jovanović 10, 64/

Sreda

Inđija - Mladost 1:0 (0:0)

/Dimitrov 65/

Javor - Partizan 0:1 (0:1)

/Urošević 14/

Bačka – Proleter 0:2 (0:1)

/Tomović 20, Mirosavljev 90/

Novi Pazar – Radnički Niš 3:1 (1:1)

/Aganspahić 27, Mijić 66, Tomić 79 – Stevanović 4/

Radnik – Napredak 2:1 (2:1)

/ Makarić 37 – Melunović 9/

Vojvodina – Voždovac 2:0 (0:0)

/Vukadinović 49, Bojić 80/

Mladost - Spartak U TOKU

 



tagovi

FK Novi PazarProleter Novi SadRadnički NišBačka Bačka PalankaNapredak KruševacRadnik SurdulicaFK Vojvodinafk voždovacSuperliga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara