Radost Vojvodine (©Starsport)
Radost Vojvodine (©Starsport)

Vošini imperativi pobede: Jubilej i borba za evropsku zonu

Vreme čitanja: 4min | pet. 08.03.24. | 11:33

Novosađani protiv Zmajeva u Novom Sadu traže prvi trijumf u prolećnom delu sezone Mozzart Bet Superlige (18.30, TV Arena Premium 1)

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Ovih dana na "Karađorđu" je vesela atmosfera, ali ne zbog dobrih rezultata fudbalera, već je razlog veliki jubilej – 110. rođendan Vojvodine, jednog od najstarijih srpskih klubova. Prolećni deo sezone za Novosađane na terenu nije počeo ni blizu kako su priželjkivali. Posle četiri odigrana kola nastavka prvenstva izabranici Božidara Bandovića nemaju pobedu, a osvojili su tek tri boda od mogućih 12. Složiće se svi ljubitelji domaćeg fudbala da je to i više nego skroman učinak kada se u obzir uzme veličina kluba, te ambicije Lala na početku sezone. Međutim, što se kaže: "Nikad nije kasno".

Izabrane vesti

Voša jeste izgubila trku za željenim trećim mestom, ali još uvek je u igri za pozicijama koje garantuju izlazak na evropsku scenu, što je svakako primarni cilj novosadskog superligaša u ovoj sezoni. Upravo ta bogata tradicija i veliki uspesi kluba u prošlosti, o čemu se posebno pričalo ovih dana, obavezuju aktuelnu generaciju Stare dame da se konačno razdrma i počne da pobeđuje. Prvi trijumf u ovoj kalendarskoj godini Vojvodina će juriti pred svojom publikom protiv Voždovca (18.30, TV Arena Premium 1).

U drugom delu sezone Novosađani su odigrali dva meča na "Karađorđu" i oba puta zabeležili remi. Prvo je na premijeri odolela Mladost iz Lučana (1:1), a onda pre dve nedelje i Spartak iz Subotice (0:0). Vojvodina jeste i jesenas rasipala bodove u gostima, ali je pred svojom publikom uglavnom pobeđivala. Zato je to razlog više za brigu za navijače Stare dame. Istrošili su fudbaleri kredit kod svojih pristalica i zato što pre moraju da krenu u pobednički niz. Nad igračima je imperativ pobede, posebno danas zbog jubileja, jer bi bilo lepo da gradu tim povodom poklone pobedu, prvu nakon skoro tri meseca posta. A sigurno neće biti lako jer Voždovac, iako ima očajan starta (četiri vezana poraza), tokom jeseni je pokazao da zna da igra dobar fudbal. U međuvremenu su Beograđani smenili trenera, umesto Marka Savića došao je Nikola Mitić, a napustili su ih Nikola Zečević, Filip Damjanović i Bogdan Jočić.

Međutim, nema dileme da će Zmajevi biti motivisani da prekinu crni niz upravo u Novom Sadu.

Svestan je svih činjenica i trener Novosađana Božidar Bandović, kome bi današnji susret mogao da bude biti ili ne biti, pa je zapravo jedina opcija da njegovi izabranici osvoje ceo plen. Stoga je poručio da moraju da pobede prvo sami sebe.

“Voždovac u poslednje četiri utakmice nema pobedu, a mi smo krivi što smo lošim rezultatima dali za pravo drugim ekipama da se nadaju. Moramo to da promenimo. U Olimpijakosu sam u dva navrata bio i prvi trener, pa znam da ako ne pobeđuješ manje utakmice, onda ne možeš da osvojiš titulu, niti da izboriš Evropu. To nam je jasno i moramo to da menjamo. Dobro smo igrali, ali rezultati su takvi kakvi jesu. Ovu utakmicu moramo da pobedimo i da navijačima i gradu poklonimo tri boda”, rekao je Bandović u najavi meča.

U poslednjem kolu jesenjeg dela sezone, Voždovac je na "Krovu" nadigrao Novosađane (3:2), pa je to motiv više Vojvodini da se revanšira za taj poraz.

Biće zanimljivo videti za koji će se sastav i koju formaciju opredeliti stručni štab Vojvodine. Na konferenciji za medije Bandović je najavio određene rotacije u timu. Do sada struka nijednom nije pronašla pravi recept, tačnije nije uspela da posloži kockice tako da kompozicija funkcioniše tokom svih 90 minuta. Recimo, u prošlom kolu protiv Javora ekipa je veoma dobro izgledala negde do 60. minuta, kada je vodila sa 2:0, a onda je u poslednjih pola časa igre usledio neshvatljiv pad i Ivanjičani su izjednačili. To je bio pre svega problem na psihološkom planu, delovalo je kao da su se Novosađani uplašili pobede, jer nije prvi put da se Staroj dami dešava da olako prokocka toliki kapital. Zato se postavlja pitanje koliko se ekipa oporavila na mentalnom planu od tog udarca.

Jasno je da trener Bandović neće moći da računa na povređenog beka Gurama Giorbelidzea, kojeg će po svoj prilici zameniti iskusni Stefan Đorđević, a za tim takođe neće konkurisati ni suspendovani golman Dragan Rosić (ima četiri žuta kartona), pa će tako mesto među stativama zauzeti Lazar Carević, koji se od Rosićevog dolaska na "Karađorđe" preselio na klupu. Kako stvari stoje, u startnih 11 će se vratiti štoper Đorđe Crnomarković, koji je propustio susret u Ivanjici zbog virusa.

Projektovani sastav Vojvodine (4-3-3): Carević – Lazarević, Crnomarković, Korać, Đorđević – Petrović, Savićević, Zukić – Radulović, Vukanović, Zadi Seri.

MOZZART BET SUPERLIGA - 24. KOLO

Četvrtak

IMT – Javor 2:1 (1:0)

/Lutovac 40, L. Luković 80 – Skoko 60/

Napredak Kruševac - TSC Bačka Topola 0:0

Petak

16.30: (2,40) Spartak (3,30) Novi Pazar (3,00)

16.30: (2,90) Radnik (3,05) Radnički 1923 (2,65)

18.30: (3,45) Mladost (3,35) Čukarički (2,15)

18.30: (1,65) Vojvodina (4,20) Voždovac (6,60)

Subota

17.00: (1,65) Crvena zvezda (4,00) Partizan (6,00)

19.00: (2,35) Železničar (3,35) Radnički Niš (3,05)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Superligafk voždovacFK VojvodinaBožidar Bandović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara