Suma na meču u Belgiji (© Star sport)
Suma na meču u Belgiji (© Star sport)

Vraća se Suma, verovatno bez Natha

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.09.20. | 10:26

Partizan želi da pobedama nad OFK Bačkom (večeras, 18 časova) i Metalcem za vikend uhvati zalet za večiti derbi

Šarlroa je bila i prošla, Partizan živi od Superlige. Tačno je da u njoj zauzima tek drugo mesto, zaostaje devet bodova za Crvenom zvezdom (prvak države ima meč više), ali ako želi da prvenstvo učini iole zanimljivijim nego prethodna morao bi da ruši prepreke poput one koju će u Humskoj postaviti OFK Bačka (18 časova, TV Arena sport 1).

Uprkos eliminaciji od Belgijanaca i činjenici da za njih nema Evrope do naredne godne, crno-bele zanimaju jedino tri boda iz duela sa ekipom iz Bačke Palanke. Tim pre što su u dosadašnjih osam kola već kiksnuli u Novom Pazaru i izgubili od Vojvodine, ne bi smeli da dozvole još koji falš. Posebno ne na svom terenu. Na njemu ionako imaju savršen učinak u kalendarskoj godini. Dobili su svih osam susreta, uz gol-razliku 27:3. Na poslednja tri u aktuelnom izdanju Superlige bili su raspucani, a sačuvali su mrežu protiv Javora, Inđije i Rada. Stručni štab želi da ovu sedmicu obeleži pobedama, vrati samopouzdanje i ako pobedi danas, te u subotu Metalac u Gornjem Milanovcu napravi bazu za izgradnju optimizma pred 163. večiti derbi, odmah posle reprezentativne pauze.

Izabrane vesti

I da nismo ispali iz Evrope fokus bi nam bio na prvenstvu, važno nam je, to je naša baza. Za mene prioritet. Teško je posle onakvih utakmica vraćati se u normalno stanje. Ne vidim, međutim, razlog da ne bude dobro. Što se sastava tiče, ne bih kalkulisao, nisam čak ni stigao da upoznam sve igrače, nismo imali dovoljno treninga... Igraće najbolji, najzdraviji, najspremniji. Nemamo luksuz da na minus šest eksperimentišemo. Biće drugi period kad ćemo da damo šansu ostalima“, najavljuje trener Aleksandar Stanojević da neće mnogo šarati kad je izbor tma u pitanju, ali...

U startnih 11 posle odrađene suspenzije zbog crvenog kartona vraća Sejduba Suma. Pogotovo što je u četvrtak odigrao dobar meč u Belgiji, dao gol, razmrdao saigrače i videlo se da je željan fudbala. Biće to njegova tek četvrta ligaška utakmica u ulozi startera u Humskoj tokom 2020. Dosad je igrao samo protiv Radnika, Čukaričkog i Javora i svaki put je bilo golova. Na prolećnoj premijeri tri (3:0), protiv Brđana ukupno pet (jedan je baš delo Gvinejca u slavlju 4:1), u sudaru sa Ivanjičanima pet (5:0) uz dva pogodak i asistenciju ofanzivnog veznog, pa domaćin očekuje sličan epilog i protiv OFK Bačke. Moguće je da povratak Sume donese korekciju u manevru i selidbu Bibarsa Natha na klupu, kako bi se ispoštovalo pravilo o ograničenju stranaca. Kako je najavljeno, i ovaj put će bonus igrači biti golman Popović i krilni vezista Stevanović.

Ekipa Dejana Rađenovića je neubedljiva na strani, osvojila je samo bod od mogućih 12 na poslednja četiri gostovanja, neguje tvrd, takmičarski fudbal i pokušaće da defanzivom ukoči favorita.

Velikom protivniku ćemo pokušati da se suprotstavimo na najbolji mogući način. Tražiću od mojih igrača, kao i obično, da daju sve od sebe. Nikako ne bi trebalo smetnuti sa uma činjenicu da naš rival ima mnogo dobrih pojedinaca. Ne znamo ni koji će tim moj kolega Stanojević da izvede posle utakmice kvalifikacija koju su izgubili u produžecima. Mi nemamo šta da izgubimo, a oni su favoriti. Tražiću od igrača disciplinu, rezultat će verujem biti onakav kakav zasluže na terenu“, dodao je Dejan Rađenović, inače nekad član Partizana.

Projektovani sastavi

SUPERLIGA SRBIJE, DEVETO KOLO

PARTIZAN – OFK BAČKA, 18.00

Beograd

Stadion Partizana

Igra se bez prisustva publike

Sudija: Nenad Minaković

PARTIZAN: Popović – Miljković, Vitas, Banjak, Urošević – Zdjelar, Šćekić – F. Stevanović, Suma, Asano – Sadik. Trener: Aleksandar Stanojević.

OFK BAČKA: Milojević – Veselinović, Klisura, Zdravković, Jovanović – Eskić, Škorić – Pantić, S. Stojanović, Đorđević – Ratković. Trener: Dejan Rađenović.

SUPERLIGA - 9. KOLO

Petak

Voždovac – Radnički Niš 5:0 (2:0)

/Vujnović 7, Putinčanin 18, Milosavljević 27, Pantović 67, Stojčev 80/

Subota

TSC – Spartak Subotica 3:0 (2:0)

/Banjac 11, Lukić 43, Zec 68/

Čukarički – Mačva 4:0 (1:0)

/Ostojić 35, Kajević 53, Birmančević 73, Ndiaje 90/

Javor – Zlatibor 1:1 (1:1)

/Radivojević 40 – Janjić 11/

Radnik – Rad 4:2 (1:1)

/Makarić 3, Kričak 59, Pavlov 69, Danoski 79 – Jovanović 38, Busnić 62/

Mladost Lučani - Crvena zvezda 0:4 (0:1)

/Gavrić 37, Katai 55, Falčineli 56, Pankov 80/

Nedelja

Proleter - Novi Pazar 1:0 (1:0)

/Babić 27pen)

Napredak - Metalac 1:2 (0:1)

/Milunović 84 - Antonijević 18, Vranjanin 90+2/

Ponedeljak

16.00: (4,40) Inđija (3,50) Vojvodina (1,85)

18.00: (1,12) Partizan (9,00) OFK Bačka (20,0)



tagovi

FK PartizanSejduba Suma

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara