Elvir Koljić, napadač Univerzitatee (©Printscreen)
Elvir Koljić, napadač Univerzitatee (©Printscreen)

Za Evropu se bore treći protiv osmog: Trener Krajove dobija otkaz ako ne pobedi

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.05.22. | 11:38

Univerzitatea dočekuje Botošani danas (19.30) u poslednjem meču sezone kod naših istočnih suseda koji će odlučiti o putniku u kvalifikacije za Ligu konferencije

Ostalo je još bar 90 minuta do kraja rumunske Lige 1. Kluž je stigao do pete uzastopne titule i igraće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, FCSB i osvajač kupa Sepsi biće ovog leta učesnici kvalifikacija za Ligu konferencije, dok će treći tim koji će da pokuša da se domogne trećerangiranog takmičenja u Evropi da bude poznat posle današnjeg (19.30) plej-ofa. U Krajovi igraju domaća Univerzitatea i Botošani. Čudan je sistem u Rumuniji, pa za Evropu se bori treći protiv osmog.

Naime, Botošani je bio drugi u plej-aut grupi, ukupno osmi u šampionatu, ali je izborio pravo da se bori za trećeplasiranim timom iz plej-ofa jer je Sepsi kao pobednik utešne lige kao pobednik Kupa Rumunije izborio plasman u kvalifikacije za evropski kup.

Izabrane vesti

Univerzitatea Krajova ima tu prednost da ključni meč igra pred svojim navijačima na stadionu Jon Oblemanko. Domaćin dočekuje Botošani u nimalo dobroj atmosferi. Jedan od vlasnika kluba Mihai Rotaru je sazvao sastanak sa trenerom i igračima nezadovoljan izdanjima u poslednje vreme. Rumunski mediji navode da bi Rotaru mogao da otpusti Laurencija Regekampa i da mu je pik za novog trenera Mirel Radoiji, nekadašnji selektor Rumunije.

Da bi doveo Radoija, Rotaru bi morao da raskine ugovor sa sadašnjim kormilarom, ali onda bi morao da ga plati 300.000 evra. U slučaju poraza Krajove i ostanka bez Evrope, onda bi Regekamp sigurno bio bivši jer onda ne bi morala da mu se plati klauzula u ugovoru.

U našoj zemlji su stvari vrlo jasne. Imam ugovor na još godinu dana. Stvari su veoma dobro definisane u ugovoru, kako sa moje, tako i s druge strane. Moj odnos sa Mihajem Rotaruom je veoma dobar, sa predsednikom i svim članovima uprave kluba. U ovom trenutku nema priče. Kada neko od nas ima drugi put, to je vrlo jednostavno, to je predviđeno ugovorom, rukujemo se i ostajemo prijatelji. Nikada neću zaboraviti odnose koje sam ovde izgradio za skoro godinu dana”, rekao je trener Regenkamp, prenosi Digisport.

19.30: (1,90) Univerzitatea Krajova (3,40) Botošani (4,30)

Vlasnik Botošanija Valeriu Iftime je najavio da će ovog leta da uloži značajan novac u pojačanje. Imao je ovaj tim probleme ove godine. Tokom sezone je ostao bez trojice važnih igrača – Malkoma Eđimua (FCSB), Hervina Ogendea (Apolon Limasol) i Kristofera Brauna (Kluž).

Botošani je bio uspešniji ove sezone od Univerzitatee, dobio ju je u Krajovi sa 2:1 proteklog leta, dok je na svom terenu bilo 2:2. Na tri prethodne utakmice ovih timova dolazila je kombinacija GG3+, a na četiri prethodna meča oba tima su postigla makar po gol. Kvota u Mozzartu na tip GG3+ je 2,60.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

RUMUNIJA, PLEJ-OF ZA LIGU KONFERENCIJE (JEDAN MEČ – KRAJOVA)

Petak

19.30: (1,90) Univerzitatea Krajova (3,40) Botošani (4,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga 1Rumunija liga 1Univerzitatea KrajovaBotošani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara