Viktor Đekereš (levo) i Morten Hjulmand (desno) (Foto: AFP)
Viktor Đekereš (levo) i Morten Hjulmand (desno) (Foto: AFP)

Zablistale novajlije iz Skandinavije, Sporting drži korak za Portom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.09.23. | 23:40

Morten Hjulmand najavio, Viktor Đekereš pečatirao pobedu nad Moreirenseom

Mogla bi šampionska trka u Primeiri da bude vrlo uzbudljiva ove sezone. I pored toga što su se mučili u početku, Benfika i Porto u samom su vrhu tabele, a korak za najvećim portugalskim klubovima drži treći istorijski najbogatiji - Sporting.

Lisabonski Lavovi su u poslednjem meču nedeljnog programa Primeire pred svojim navijačima savladali Moreirense izjednačivši se bodovno sa Portom na čelu tabele - 3:0 (0:0).

Izabrane vesti

Bila je ovo daleko najbolja partija ekipe Rubena Amorima od starta sezone. Po prvi put navijači Sportinga mogli su na miru da isprate završetak meča njihovog kluba. Sve tri prethodne pobede ostvarivali su minimalnom razlikom, protiv Vizele stigli do tri boda u dubokoj nadoknadi, ali ovog puta drame nije bilo. I na tome pristalice lisabonskog kluba mogu da zahvale letošnjim pojačanjima Mortenu Hjulmandu i Viktoru Đekerešu.

Tandem Skandinavaca (prvi nastupa za dansku reprezentaciju, drugi za švedsku) je u uvodnoj fazi drugog poluvremena sa dva precizna hica u kratkom vremenskom intervalu slomio otpor rivala i tako trasirao put ekipi do najubedljivije pobede u novoj takmičarskoj godini.

Đekereš je kod prvog gola upisao i asistenciju, ali slučajnu, pošto mu je u 55. minutu lopta pri prijemu pobegla upravo ka Hjulmandu, koji ju je spremno dočekao i iz prve je sa dvadesetak metara zakucao u mrežu gostiju. Bio je to njegov prvenac u dresu Lavova.

Šest minuta kasnije bilo je 2:0. Nuno Santos je posle prodora po levom boku poslao loptu pred gol Moreirensea gde je Đekereš ostao sam i samo se poklonio. Njemu je to bio drugi pogodak od dolaska u klub.

Bilo je još u tom trenutku jasno da ceo plen ostaje na stadionu Žoze Alvalade, a ako je i bilo sumnji otklonio ih je pred sam kraj meča defanzivac gostiju Marakas dobijenim drugim žutim kartonom. Brojčanu prednost Sporting je iskoristio da pobedu učini još ubedljivijom. Perspektivni Usmane Diomande je u petom minutu nadoknade najbolje skočio na drugoj stativi za konačnih 3:0.

PRIMEIRA - 5. KOLO

Petak

Estrela - Porto 0:1 (0:1)

/Taremi 29/

Subota

Rio Ave - Famalikao 1:1 (0:1)

/Topić 49ag - Kadiz 11/

Farense - Braga 3:1 (2:0)

/Durate 31, Kosta 44, Beloumi 58 - Banza 56/

Vizela - Benfika 1:2 (0:2)

/Samu 70 - Musa 9, Di Marija 39/

Nedelja

Aruka - Kaza Pija 0:1 (0:0)

/Felipe 90+1/

Žil Visente - Estoril 5:3 (3:0)

/Tiba 9, Domingez 39, Murilo 45+2, Koreja 54, Aurelio 56 - Kasijano 51pen, 84, Markes 61/

Vitorija Gimarais - Portimonense 1:2 (1:0)

/Relvas 17ag - Karlinjos 81pen, Karlinjos 90+6/

Sporting - Moreinense 3:0 (0:0)

/Hjulmand 55, Đekereš 61, Diomande 90+6/

Ponedeljak

21.15: (1,70) Boavista (3,60) Šaves (5,30)

***kvote su podložne promenama




tagovi

PrimeiraSporting LisabonmoreirensePortugal 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara