(© Reuters)
(© Reuters)

Zanimljiv slučaj Rikarda Orte: Malaga dobija 5.800.000 evra zbog nerealizovanog transfera

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.03.23. | 18:35

Braga će morati da plati što nije prodala kapitena Benfiki

Teške dana proživaljva Malaga. Odavno nije bitan faktor u španskom fudbalu, trenutno se bori za opstanak u Segundi, ali bi ovog proleća mogla da dobije značajnu finansijsku injekciju i tako popravi ekonomski status. Sve povodom transfera koji nije realizovan.

U pitanju je slučaj Rikarda Orte, kapitena Brage, koji je pre sadašnjeg kluba nosio dres upravo Malage. Kad je odlazio na Kamenolom, a beše to davno, još leta 2017, sklopljen je sporazum na osnovu kog Andalužanima sleduje 33 odsto novca od prodaje kreativnog veziste. Preciznije, ukoliko na adresu Brage stigne ponuda veća od 5.000.000 evra, klub je u obavezi da je prihvati, posle čega bi Malagi sledovala trećina novca.

Izabrane vesti

Razlog što se španski klub uključio u status Rikarda Orte je u saznanju da je prošlog leta Benfika želela da dovede Rikarda Ortu. Navodno je poslednjeg dana transfer pijace dostavila ponudu vrednu 17.000.000 evra, što je potvrdio i Rui Košta, predsednik lidera Primerie.

Nemam šta da krijem. Benfika je ponudika novac za transfer Rikarda Orte, poslednjeg dana letnjeg pralznog roka. Posle toga ništa nije bilo do nas“, pojasnio je Košta 7. septembra.

Rikardo Orta je ostao u Bragi i ta činjenica je zasmetala čelnicima Malage, koji su od Koštinog oglašavanja u neprestanog kontaktu sa Portugalcima. Zahtevaju da ima plate 5.800.000 evra, što je trećina vrednosti nerealizovanog transfera.

Braga se brani pričom da nikad nije dobila ponudu, što se kosi sa rečima Ruija Košte. Na kraju bi slučaj mogao da završi na sudu, ali deluje da je Malaga u pravu i da će dobiti novac za fudbalera angažovanog leta 2014. iz Vitorije Setubal, dve godine kasnije poslala na pozajmicu u Bragi, zatim ga se 2017. odrekla besplatno, u zamenu za procente na koje se sad poziva.


tagovi

MalagaRikardo OrtaBraga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara