©Reuters
©Reuters

Zaniolo je Mončijeva večita opklada: Doveo ga u Romu kao kusur za Najngolana, evo ga u Aston Vili za 4.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.08.23. | 01:52

Italijan na pozajmici iz Galatasaraja, moguć otkup za 27.000.000 evra, uključujući i bonuse

Može se reći da je prelazak Nikola Zaniola iz Intera u Romu, koji je bio praktično kusur za transfer Radže Najngolana na Đuzepe Meacu 2018. godine, predstavljao vrhunac Mončijevog boravka u Romi na poziciji sportskog direktora. Bila je to sjajna procena, s obzirom da se ubrzo ispostavilo da je Vučica dobila jednog od najtalentovanijih igrača italijanskog fudbala u tom trenutku i pritom bila u ozbiljnom plusu. Najngolan, čija je karijera već tada krenula silaznom putanjom, koštao je Nerazure 38.000.000 evra, dok je Zaniolov transfer zvanično iznosio 6.750.000 evra.

Zašto ofanzivni vezista u međuvremenu u dresu Rome nije postao i jedan od najboljih igrača na Apeninima? Tu već deo krivice treba svaliti i na njegov karakter, ali pre svega na činjenicu da je kidao ligamente kolena na oba kolena.

Izabrane vesti

Zaniolo se prošle zime nije baš prijateljski rastao sa Vučicom, s obzirom da se oglušio o pozive za produžetak saradnje, čak ni Žoze Murinjo nije uspeo da ga ubedi da mu je budućnost u Večnom gradu, pa je u februaru ove godine prodat Galatasaraju za 15.000.000 evra. Ispostavilo se da je Istanbul bio samo uspustna stanica ovog igrača Premijer ligi, pošto se šansa za dokazivanje u najjačoj ligi u Evropi ukazala već nakon šest meseci.

Nikolo je dakle ostao Mončijeva večita opklada. U ponedeljak uveče dogovoreni su i poslednji detalji oko njegovog dolaska u Aston Vilu, dok su medicinski pregledi zakazani za sredu.

Aston VIla će njegovu pozajmicu platiti 4.000.000 evra, a tu je i opcija otkupa igrača na kraju sezone za sumu koja zajedno sa bonusima iznosi oko 27.000.000 evra. Roma takođe ima svoj deo, pošto joj pripada 20 odsto od ukupnog profita, što se procenjuje na uko 4.100.000 evra.

Zaniolo iza sebe ima sasvim solidnu polusezonu u Galatasaraju, pošto je 10 utakmica u turskom prvenstvu postigao pet golova. Sada će biti u prilici da dokaže da ima kvalitet i za englesku Premijer ligu.

Monči je u direktorsku fotelju na Vila Parku zvanično seo 1. jula ove godine i potpisao trogodišnji ugovor. U Romi je bio od aprila 2017. do marta 2019. godine, dok je u Sevilji u dva mandata proveo 21 godinu.


tagovi

Nikolo ZanioloMonćiLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara