©AVFCOfficial
©AVFCOfficial

Zaniolo zaobilaznim putem do Premijer lige, Galatasaraju i do 45.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.08.23. | 21:55

Italijan stigao na Vila park

Bio je blizu Ostrva još zimus. Prvo ga je poželeo Totenhem, javili su se potom Lids i Bornmut, ali mu se poslednje dve opcije nisu dopale. Ideja da zaigra za Aston Vilu mu se pak svidela, pa je sedam meseci kasnije Nikolo Zaniolo ipak stigao u Premijer ligu.

Ispostavilo se da je Galatasaraj za italijanskog ofanzivca bio izlaz iz pakla u kojem se našao u Rimu, usputna stanica na putu do Premijer lige. Odigrao je šest meseci u istanbulskom klubu, pomogao mu da osvoji titulu i otisnuo se u Birmingem. Od večeras i zvanično, Zaniolo je novi igrač Aston Vile.

Izabrane vesti

Iako u ovom trenutku možda izgleda kao da ga je Zaniolo "iskoristio", mogao bi Galatasaj ozbiljno da zaradi od prodaje italijanskog reprezentativca. Vrlo transparentan je bio turski šampion kada su u pitanju detalji transfera, a oni glase ovako:

- 5.000.000 evra za jednogodišnju pozajmicu

- 1.300.000 evra na konto bonusa tokom jednogodišnje pozajmice

- 22.000.000 evra za opcioni otkup

- 15.000.000 evra na ime bonusa u slučaju da Aston Vila aktivira otkup

- 10 odsto od naredne prodaje

Dakle, zbirno 44.300.000 evra. U slučaju da se ispune svi uslovi i Vila bude morala da isplati kompletnu sumu, Nikolo Zaniolo bio bi druga najveća kupovina u istoriji birmingeskog kluba.

Nije doduše Zaniolo bio prva želja Vile. Pokušao je Monći prvo da ispred nosa ukrade Džeka Herisona Evertonu ispred nosa, čak se i dogovorio sa Lidsom oko pozajmice, ali kako engleskog krila zbog povrede kuka nekoliko nedelja neće biti na terenu, odustalo se od te ideje.

Na kraju se Monći okrenuo dobro poznatom igraču - prethodno ga doveo i u Romu - a Zaniolo bi u Birmingemu trebalo da odmeni Emilijana Buendiju, koji je pretrpeo tešku povredu kolena. I sam Zaniolo ih je tokom karijere imao dve, pa ostaje da se vidi kako će se snaći u fizički verovatno najzahtevnijoj ligi na svetu.



tagovi

Nikolo ZanioloAston VilaTransferiLetnji prelazni rok 2023Galatasaraj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara