Zašto Novi Pazar ne leži TSC-u?

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.05.23. | 10:29

“Očigledno nam ta ekipa i njen način igre ne odgovaraju”, naveo je Žarko Lazetić u najavi današnjeg meča četvrtfinala Kupa Srbije (16 časova, TV Arena)

Treća utakmica kod kuće ekipe iz Bačke Topole u samo sedam dana, ovoga puta u okviru masovnijeg takmičenja domaćeg fudbala. Nakon pobede nad Čukaričkim i dobijene bitke za povratak drugog mesta, TSC je u Mozzart Bet Superligi poražen od Partizana (1:3) čime se borba za Ligu šampiona dodatno zakuvala. Sada je pred timom novi izazov, jer bi Topolčani trijumfom nad ekipom koja im ne leži ove sezone ispisali još jedan istorijski momenat kluba. Utakmica se igra danas od 16 časova na TSC Areni (TV Arena Premium 1).

TSC je do sada stizao najdalje do četvrtfinala kupa, pa su prethodnih sezona ispadali od Crvene zvezde i surduličkog Radnika na penale. Nije kup takmičenja nepoznanica u Bačkoj Topoli, u njemu se nadmetao i nekadašnji AIK, dočekivao Crvenu zvezdu i Partizan, ali nikada nije bilo ovako jedinstvene prilike da tim sa severa Srbije juriša na polufinale, a možda i na trofej.

Izabrane vesti

Težak posao je pred ekipom koja se bori za izlazak u Ligu šampiona. Novi Pazar im je naneo dva poraza ove sezone. U Bačkoj Topoli su Pazarci slavili pogotkom Danoskog (0:1), dok su na stadionu kraj Jošanice napravili preokret u finišu i naneli Topolčanima tada prvi poraz na gostovanjima (2:1). Pored činjenice da Novi Pazar dolazi na noge ekipi sa trećim različitim trenerom ove sezone i da je u lošoj formi, vrlo je oprezan strateg TSC-a Lazetić, ali i uviđa vrednost utakmice.

„Ovo je izuzetno važna utakmica, jer je eliminaciona, ali je svakako ne bih izdvajao od ostalih utakmica koje smo igrali u poslednje vreme ili onih što slede. Ulazimo u period gde će svaka utakmica na neki način biti eliminaciona i to nam govori da moramo biti maksimalno fokusirani, bez mnogo prostora za greške. Utakmica dolazi vrlo brzo nakon meča sa Partizanom i probali smo za ova dva, tri dana da se igrači prvo odmore, a onda i analiziramo prethodnu utakmicu. Igračima svaka čast, bili su dobri i napravili dovoljan broj šansi koje nažalost nismo uspeli ovaj put da iskoristimo“, naveo je Lazetić.

Nije slučajno samo uz Partizan i Crvenu zvezdu jedino još Novi Pazar slavio dva puta ove sezone protiv TSC-a, barem po rečima šefa struke Lazetića. Baš zbog toga ističe mladi trener da je bitno da njegov tim bude oprezan, i da ne sme unapred da upiše pobedu. Naveo je i da je Pazar klub koji se nalazi u usponu, s obzirom da se ove sezone našao u plej-ofu, a ne u okviru borbe za opstanak.

„Često se slažem kada kažu da smo favoriti ili kad kažu da nismo. U ovom slučaju nama dolazi protivnik koji je za nas uz Crvenu zvezdu i Partizan najnezgodniji. Od njih smo izgubili dve utakmice u ovoj sezoni, jedine dve koje smo odigrali sa njima. I koliko god mi na papiru bili favoriti i to želeli da budemo, očigledno nam ta ekipa i njihov način igre ne odgovaraju. Zato moramo maksimalno da se skoncentrišemo na ovaj meč sa Novim Pazarom, kako ne bi dozvolili neko iznenađenje. Svakako to je tim koji ima velike ambicije ove sezone, na čemu im čestitam. Poslednjih godina su se borili za ostanak u ligi, a ove sezone su u borbi za Evropu gotovo celo prvenstvo. Svakako, mi nećemo kalkulisati, izvukli smo lekcije iz prethodnih utakmica, dobro smo se spremili i nadam se da će se to već videti na ovoj utakmici“, ističe Žarko Lazetić.

Očekuje sa da na teren istrči kombinovani sastav TSC-a, s obzirom da je ekipa igrala već dva utakmice u kratkom vremenskom periodu. Šansu bi mogao da dobije iskusni čuvar mreže Filipović, kao i neki od fudbalera sa manjom minutažom. U trenažni proces su se nakon povreda vratili Milan Radin i Aranđel Stojković, pa će takođe biti u konkurenciji za sastav, na današnjem meču četvrtfinala kupa Srbije.

Projektovani sastav TSC (3-5-2): Filipović- Krstić, Cvetinović, Ćalušić- Cvetković, Kuveljić, Đakovac, L. Ilić, Petrović- Mirčevski, Ratkov.


KUP SRBIJE, ČETVRTFINALE:

Sreda:

Napredak - Crvena zvezda 2:4 penali - 0:0

Četvrtak:

16.00: (5,40) Radnik (3,60) Čukarički (1,62)

16.00: (1,65) TSC (3,60) Novi Pazar (5,10)

18.30: (3,35) Radnički Niš (3,25) Vojvodina (2,10)


tagovi

Žarko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara