Adama Traore (©AFP)
Adama Traore (©AFP)

Zašto Traore ne igra? Jer neće da produži ugovor

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.11.20. | 15:14

Tako barem misli brzonogi Španac

Adama Traore je prethodne sezone eksplodirao u dresu Vulverhemptona. Toliko je krilni fudbaler Vukova igrama zaslužio poziv u nacionalni tim Španije za prethodna dva okupljanja i pride se letos dovodio u vezu sa Juventusom, Mančester Sitijem i Liverpulom. Zbog toga čudi što se u aktuelnoj sezoni u startnoj postavi našao tek tri puta i šansu najčešće dobija na kašičicu. Međutim, Adama naslućuje da je razlog takvog ophođenja Uprave prema njemu to što još uvek nije produžio ugovor sa klubom.

Naime, Vulverhempton je u prethodnih mesec i po dana novim, dugogodišnjim ugovorima za Molino vezao Raula Himeneza, kapitena Konora Koudija, Pedra Neta, Maksa Kilmana, te trenera Nuna Espirita Santa. Adamu nije uspeo još uvek. Traore je bio voljan da produži saradnju s Vukovima, ali veruje da ponuda kluba ne oslikava njegov uticaj na tim, zbog čega je odlučio da je odbije i pregovori su od tada u zastoju. A 24-godišnji fudbaler navodno veruje da je upravo njegovo odbijanje razlog zbog kojeg je Španac prethodnih pet mečeva počeo sa klupe.

Izabrane vesti

Adama misli da je sve to strategija kako bi potpisao novi ugovor, ali on ne želi. Zbog toga misli da nije u timu. Pomalo je i ljut, da budem iskren”, otkriva Atletikov izvor.

Drugi izvor Atletika negira ove navode, tvrdeći da Nuno Espirito Santo izostavlja Traorea iz startne postave isključivo iz fudbalskih razloga. Bilo kako bilo, vremena da se izglade odnosi ima dovoljno, s obzirom da Adami ugovor ističe tek na leto 2023. godine i ni jedna ni druga strana nemaju potrebu za žurbom. Ukoliko brzonogi fudbaler ipak odluči da napusti klub, veruje se da bi na Molinou tražili barem duplo od 20.000.000 evra, koliko su pre dve godine platili Midlsbrou.

Traore je poslednju prvenstvenu utakmicu počeo krajem septembra u porazu od Vest Hema. Od tada su ga iz tima istisnuli Pedro Neto i Danijel Podense, iako je letos, kada su klub napustili Met Doerti i Diogo Žota, delovalo da će biti nezamenljiv.


tagovi

Adama TraoreVulverhempton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara