©Reuters
©Reuters

Zaustavili Đekereša, pa pukli po krilima

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.03.24. | 23:42

Estrela povela i razljutila Sporting, Lavovi preokretom sačuvali vrh (2:1)

Viktor Đekereš je jedan od igrača koji su obeležili dosadašnji deo sezone u Portugaliji, ali i Evropi generalno. Sjajni Šveđanin nemilosrdno trese mreže mesecima i malo je klubova koji su našli način da ga zaustave. Među retkima je od večeras Estrela kojoj rampa spuštena centarforu Sportinga ostaje tek kao utešna nagrada usled poraza (1:2).

Iako su igrači domaćina uspeli da neutrališu glavnu pretnju Lavova, cenu za to su platili po bokovima sa kojih je ekipa iz Lisabona uspela da prvo nadoknadi rani zaostatak, a potom i režira preokret.

Izabrane vesti

Poveo je domaćin posle kornera u 16. minutu pošto je Lionel Buka iz drugog pokušaja uspeo da matira golmana Sportinga. Argentinac koji je početkom godine stigao iz San Martina na Pirinejsko poluostrvo bio je najspretniji pred golom rivala te je glavom uputio udarac koji se od stative vratio njemu, te je popravni iskoristio da upiše prvenac u aktuelnoj sredini.

Kao i u poslednjem duelu pred odlazak na reprezentativnu pauzu, kada je Boavista osetila gnev Lavova, pogodak rivala bio je povod za buđenje fudbalera lisabonskog tima koji su već do odmora režirali preokret.

Motivisani da spreče iznenađenje i odgovore na pobedu koju je Benfika ranije danas ostvarila protiv Šavesa gosti su posle primljenog gola prebacili u višu brzinu i naplatili promaju po bokovima. Nezaustavljivo su delovali igrači lisabonskog tima na desnom krilu, a njihove prodore u golove su pretočili saigrači sa drugog boka.

Izjednačujući pogodak bio je delo Paulinja koji je naplatio sjajan centaršut Trinkaa posle prodora po krilu, te je radost domaćina trajala samo sedam minuta. Izjednačenje je predstavljalo tek pola posla iz perspektive Lavova, a potpuni preokret donela je nova akcija po desnom krilu.. I ovaj put, važnu ulogu na putu do pogotka je imao Trinkao, ali je ofanzivac Sportinga ovaj put oprobao udarac posle prodora i stavio na muke golmana Estrele.

Odlična intervencija ispostavila se nedovoljna da Bruno ne kapitulira drugi put jer je na odbijenu loptu natrčao Santos i doneo vođstvo timu iz Lisabona. Minimalna prednost Sportinga stečena u 40. minutu ostala je na snazi do kraja utakmice, pa su Lavovi posle samo nekoliko sati ponovo preuzeli prvo mesto od Benfike.

Orlovi su ranije danas golom Nevesa savladali Šaves i kratkotrajno se popeli na lidersku poziciju. Odgovor Lavova je usledio ekspresno, te će gradski rivali međusobni duel zakazan za naredno kolo dočekati na samo bod razlike (uz utakmicu manje Sportinga), pa bi lisabonski derbi narednog vikenda mogao da dodatno začini trku ili nagovesti rasplet.

PRIMEIRA - 27. KOLO

Petak

Žil Visente - Famalikao 1:2 (0:1)

/Muriljo 72 - Kadiz 45+4p, Čikinjo 67/

Benfika - Šaves 1:0 (0:0)

/Neves 68/

Estrela Amadora - Sporting 1:2 (1:2)

/Buka 16 - Paulinjo 23, Santos 40/

Subota

16.30: (1,95) Gimarais (3,40) Moreirense (4,10)

16.30: (1,75) Aruka (3,50) Farense (4,50)

19.00: (2,70) Boavista (3,00) Rio Ave (2,90)

21.30: (9,00) Estoril (5,00) Porto (1,35)

Nedelja

19.00: (2,40) Vizela (3,20) Kasa Pija (3,10)

Ponedeljak

21.15: (6,50) Portimonense (4,20) Braga (1,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Sporting LisabonEstrela AmadoraPortugalija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara