Pepe Gvardiola (Reuters)
Pepe Gvardiola (Reuters)

Zavarničilo je: Haland i Dijaš odgovorili Trentu, Pep ne želi da se spušta na taj nivo

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.03.24. | 15:51

Katalonac ipak „bocnuo“ rivala komentarom o pobedama u nadoknadi vremena

Meč sezone je pred vratima!

Iako je i Arsenal kandidat za šampiona Premijer lige, većinska javnost na Ostrvu veruje da je ključni meč za titulu derbi u nedelju između lidera Liverpula i aktuelnog prvaka Mančester Sitija. Liverpul ima bod prednosti 11 kola pre kraja u odnosu na Siti, a pobeda bilo koji od ova dva tima stavlja u pol-poziciju za premijerligaški tron uoči poslednjih 10 mečeva.

Izabrane vesti

Biće ovo 30. međusobni okršaj dvojice trenerskih velikana Jirgena Klopa i Pepa Gvardiole čiji rivalitet traje duže od decenije. Još otkako su bili konkurenti u Nemačkoj trenirajući Borusiju Dortmund i Bajern. Ni jedan, ni drugi nisu imali više mečeva protiv nekog trećeg trenera.

Za sada, Klop vodi u okršajima protiv Gvardiole sa 12 pobeda i 11 poraza. Ali Katalonac ima više trofeja... Biće im ovo poslednji premijerligaški okršaj jer Nemac napušta klupu Redsa na kraju sezone.

„Apsolutno poštujem njegovu odluku. Razgovarali smo nakon što je doneo odluku i stekao sam utisak da će se vratiti poslu pre ili kasnije. On voli fudbal i savršeno je objasnio razloge svoje odluke. Ovo je poslednji put da se susrećemo u Premijer ligi, ne i uopšteno, jer tu je i FA Kup... Ne verujem da će nam ovo biti poslednji međusobni okršaj. On je mlad, ja sam mlad i niko ne zna šta budućnost nosi. Način na koji igraju njegove ekipe vas tera da konstantno učite. Uvek je zadovoljstvo igrati protiv njega i tako će biti u nedelju“, rekao je Gvardiola danas na konferenciji za medije posvećenoj derbiju u nedelju.

Da li će vam posao biti lakši sledeće sezone kada tu ne bude Klop?

„Ne verujem. Liverpul je uvek Liverpul. Arsenal je takođe tu i prošle sezone nam je bio glavni konkurent. Pogledajte kako igraju... Liverpulu je potrebno više od 90 minuta da pobedi utakmicu, Arsenal to nekada uradi za 25“, aludirao je Gvardiola na Liverpulove pobede u nadoknadi vremena.

Ipak, u centru pažnje je bila polemika koju je izazvao Liverpulov defanzivac Trent Aleksander Arnold provokativnom porukom da „trofeji pod Klopom vrede više nego pod Gvardiolom“, aludirajući na kršenja finansijskih pravila tokom Pepovog mandata u Sitiju. Odgovorili su mu Erling Haland koji je rekao da Aleksander Arnold „ne zna kako je lep osećaj osvojiti triplu krunu kao štoi je to bio slučaj sa Sitijem prethodne sezone“ i Ruben Dijaš koji je pnovio nešto slično i poručio da će „odgovor stići na terenu“.

Mogao bih da mu odgovorim, ali čemu to? Iskreno. To je što je... Želim mu brz oporavak i da se vrati što pre na teren“, rekao je Gvardiola.

Na pitanje da li će njegovi igrači biti borbenijeg duha da brane klub posle Halandovih i Dijašovih reči, Gvardiola je odgovorio:

„Da li zaista mislite da ćemo se više boriti samo zato što su Haland i Dijaš to rekli? Inače se ne bismo borili? Oni brane klub na terenu, a ne time što pričaju. To je najbolji način. Neverovatno sam ponosan na sve što smo do sada uradili i ne treba mi osećaj da me brane igrači. Znamo šta se sve dešavalo poslednjih godina i idemo da u nedelju odigramo još jednu dobru utakmicu“.

Očekuje se paklena atmosfera na Enfild Roudu...

„Naravno da atomsfera utiče ali pre svega utiče kvalitet protivnika. Tamo nam je uvek bilo lepo i prihvatamo izazov“.

Na kraju, priznao je da je učešće Dokua, Griliša i Nunjesa neizvesno zbog povreda.

„Videćemo sutra na treningu kakva je situacija pa ćemo proceniti“.


tagovi

Pep GvardiolaJirgen KlopTrent Aleksander Arnold

Obaveštavaj me

Man. Siti
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara