Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Završavaju Crnogorci, zanimljivo samo na dnu

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.05.21. | 13:30

Poslednji mečevi prvenstva Crne Gore igraju se od 20 la

Prvenstvo Crne Gore se danas privodi kraju. Uoči poslednjeg, 36. kola, na vrhu tabele je situacija potpuno jasna. Titula je ponovo u vlasništvu Budućnosti, a Sutjeska, Dečić i Podgorica su se izborili za kvalifikacije za Ligu konferencija. Ostalo je samo da saznamo ko će u baraž za opstanak, a ko direktno u Drugu ligu.

U konkurenciji su tri tima. Rudar iz Pljevlja je 8. na tabeli, prvi ispred crte, a u domašaju su mu Iskra i Jezero. Pobeda nad Podgoricom na svom terenu Pljevljanima garantuje opstanak, pošto se u direktnom duelu sastaju Jezero i Iskra.

Izabrane vesti

"Nama je i bod dovoljan, ali nećemo da igramo na remi. Želimo pobedu, a ako u tome ne uspemo nego bude nerešeno, bićemo prezadovoljni", rekao je trener Jezera Milija Savović.

20.00: (2,75) Jezero (2,65) Iskra (2,95)

Rudar nije slavio na poslednjih sedam mečeva, u toj seriji je osvojio samo bod. Tako je od situacije u kojoj je maštao put u Evropu dočekao - borbu za goli život. Protiv Podgorice je meč odluke.

"Poslednja utakmica nam rešava sudbinu. Bili smo u lagodnoj situaciji do pre sedam-osam kola, a onda su nam rezultati postali loši. Nadam se da ćemo da pokažemo da smo jači od problema i da ćemo da osiguramo ono što smo postavili kao cilj na startu sezone", rekao je trener Rudara Vuko Bogavac.

Titograd je poslednji na tabeli, ali još može da izbori baraž. Za to mu je potrebno da pobedi Sutjesku u Nikšiću i da Petrovac izgubi od Dečića.

"Nema ni filozofije, ni kalkulacija u Nikšiću", kratko je prokomentarisao golman Pogoričana, Stefan Spasojević.


tagovi

Crna Gora 1Rudar PljevljaOFK Titograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara