Anvar El Gazi (©AFP)
Anvar El Gazi (©AFP)

Zbog podrške Palestini El Gazi ostao bez ugovora

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.11.23. | 20:12

"Zastupajte ono što je ispravno, čak i ako to znači da stojite sami", napisao je Holanđanin na Instagramu pošto je Majnc raskinuo ugovor sa njim

Krupni rezovi u Majncu. Juče je nemački klub otpustio trenera Boa Svensona, danas se rastao i sa fudbalerom Anvarom El Gazijem. S tim da je Svenson platio ceh zbog užasnih rezultata u Bundesligi, dok su El Gazija posla koštale objave na društvenim mrežama, odnosno podrška koju je na istim iskazao palestinskom narodu u ratu protiv Izraela.

Naime, čelnici Majnca su krajem prošlog meseca suspendovali El Gazija zbog Instagram objave u kojoj je izrazio podršku palestinskom narodu, da bi mu ovog ponedeljka prekinuli suspenziju i istakli kako će biti u konkurenciji za tim nakon što je dobio "upozorenje" i "pokazao kako se kaje".

Izabrane vesti

Ipak, Holanđanin marokanskih korena je samo dva dana kasnije, u sredu, naglasio kako i dalje stoji pri onome što je rekao u prethodnoj objavi. U dugoj poruci na društvenoj mreži Instagram El Gazi je u sredu napisao:

"Moj stav je ostao isti kao i kada je sve ovo počelo. Ja sam protiv rata i nasilja. Ja sam protiv ubijanja svih nevinih civila. Ja sam protiv svih oblika diskriminacije. Ja sam protiv islamofobije. Ja sam protiv antisemitizma. Ja sam protiv aparthejda. Ja sam protiv okupacije. Ja sam protiv ugnjetavanja. Ne kajem se niti žalim zbog svog stava. Ne distanciram se od onoga što sam rekao i stojim, danas i zauvek, do poslednjeg daha, za humanost i potlačene", napisao je El Gazi na Instagramu.

Iz Majnca su ubrzo izdali saopštenje u kojem su izrazili svoje čuđenje El Gazijevim komentarima, a samo dva dana kasnije preduzeli radikalnu meru – raskinuvši njegov ugovor posle nepunih mesec i po dana.

"Zastupajte ono što je ispravno, čak i ako to znači da stojite sami. Gubitak mojih sredstava za život nije ništa u poređenju sa paklom koji je nanet nevinima i ranjivima u Gazi. Zaustavite ubijanje", napisao je 28-godišnji krilni fudbaler na Instagramu pošto je i zvanično ostao bez ugovora.

El Gazi je u Majnc stigao 22. septembra ove godine kao slobodan igrač, a u nepunih mesec i po dana odigrao je svega 51 minut (tri utakmice) i upisao jednu asistenciju. Prethodno je nastupao za PSV, Aston Vilu, Everton, Lil i Ajaks u kojem je i počeo seniorsku karijeru.




tagovi

Anvar El GaziMajnc

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara