Željko Petrović i Dik Advkat, © AFP
Željko Petrović i Dik Advkat, © AFP

Željko Petrović u Fajenordu

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.07.20. | 15:40

Još jednom kao saradnik Dika Advokata

U danu kad je Marko Nikolić rekao kako za ovdašnju trenersku struku ne bi trebalo brinuti stiže potvrda takvog stava. Mada je šef stručnog štaba Lokomotive iz Mosvke mislio na Srbe, ako se njegove reči prošire na bivšu braću iz Crne Gore jasno je da bi ljudi sa ovih prostora mogli da imaju zapaženu ulogu u evropskom fudbalu, pošto je Željko Petrović dobio posao u Fajenordu.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije (18 utakmica) postao je saradnik Dika Advokata u stručnom štabu velikana iz Roterdama. Na ovaj način 54-godišnji Nikšićanin ponovo je uz čuvenog holandskog stručnjaka, kome je pomagao u Hamburgu, Vest Hemu, Anžiju, Sanderlendu, Utrehtu i u reprezenatciji Srbije.

Izabrane vesti

Još bitnije, Petrović se vratio na stadion „De Kajp“, na kome je po okončanju igračke počeo trenersku karijeru u mlađim kategorijama Fajenorda, te 2005. kao saradnik Ruda Gulita.

Proletelo je 15 godina. Prošao sam svet uzduž i popreko, doživeo raznolika iskustva i sad ću pokušati da ih primenim u Roterdamu. Daću sve od sebe da Fajenord nastavi sa uspesima kakve je imao otkako je Advokat seo na klupu“, uzbućen je Željko Petrović.

Šansa za posao ukazala mu se pošto se dosadašnji Advokatov pomoćnik, Said Dakati, otisnuo u MLS ligu, sa zadatkom da trenira Sinsinati. Petrović je potpisao ugovor na godinu dana.

„Lepo je što smo ponovo kompletirali stručni štab. Petrović je iskusan pomoćni trener, dokazak u radu sa Dikom Adokatom. Sigurni smo da će Željko, zajedno sa ostalim saradnicima, omogućiti Fajenordu vrhunske igre u predstojećoj sezoni“, nada se Frank Arnesen, tehnički direktor velikana iz Roterdama.

Inače, Dik Advokat je početkom novembra 2019. seo na klupu Fajenorda i na 21 utakmici pretrpeo samo jedan poraz, a uz učinak od 15 pobeda i pet remija u svim takmičenjima doveo je tim do direktnog plasmana u grupnu fazu Lige Evrope.

Podsetimo, letos je trener Den Haga postao Srbin, Aleksandar Ranković.



tagovi

Dik AdvokatŽeljko PetrovićFajenord

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara