(©Reuters)
(©Reuters)

Zoran Tošić: Moja karijera je tek počela, a kad završim vratiću se u Moskvu

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.07.23. | 11:01

„Želim da budem trener ili savetnik u CSKA“, kaže bivši as Armejaca

Veza između Zorana Tošića i CSKA je trajna i neraskidiva. Iako su prošle godine otkako je napustio Rusiju, mediji iz najveće zemlje sveta ga redovno zovu za intervju.

Tošićev broj okrenuo je i portal RB Sport, a prvo pitanje je bilo planira li još da igra fudbal i u narednoj sezoni.

Izabrane vesti

Moja karijera je tek počela (smeh). Imam još godinu dana ugovora sa grčkom Lamijom. Želim da nastavim da igram, iako imam 36 godina. I dalje mnogo volim fudbal. Uživaću u igri dok god mi zdravlje dozvoli“, rekao je Tošić.

Ređala su se brojna pitanje ruskih novinara, na razne teme, a jedno je bilo i da li je tačna izreka da su „Rusi i Srbi braća zauvek“.

„Ja sam se osećao veoma dobro u Rusiji, to je moja kuća isto kao Srbija. Plakao sam kao dete kada sam odlazio iz Moskve. Pričali smo o novom ugovoru, ali se nismo dogovorili i iskreno smo priznali jedni drugima da je najbolje da se rastanemo kao prijatelji. Kada završim karijeru, definitivno ću se vraćati u taj grad“.

Pitali su se Rusi i da li je opalo interesovanje srpskih fudbalera za igranje u najvećoj zemlji sveta posle UEFA sankcija.

„Ne živim trenutno u Srbiji pa mi je teško da ocenim. Ali, mislim da je ruski šampionat postao slabiji, ali su Srbi i dalje zainteresovani da u njemu igraju. U mojoj zemlji nema negativnih emocija prema Rusiji, interesovanje za ligu nije nestalo“.

Ipak, sve manje Srbi zovu Tošića za konsultacije kada dobiju ponudu iz Rusije.

„Sada me više niko ne zove. A sećam se kada mi je Saša Zdjelar govorio: „Hajde, reci upravi CSKA da me dovede“. Iako nisam učestvovao u tim pregovorima, na kraju je završio u klubu“.

Ne krije Tošić da je i dalje vezan za CSKA, pa se nada da će u budućnosti ponovo biti u vezi sa svojim bivšim klubom.

„Još ne znam čime ću se baviti kada završim karijeru. Želim da moja budućnost bude povezana sa CSKA. Možda ću biti trener jednog dana, možda neki savetnik u klubu“.

Moskvu i dalje Tošić ne može da preboli.

„To je moj prirodni i najdraži grad. Proveo sam u njemu sedam godina. Kada završim igračku karijeru, prvo što ću uraditi je da se vratim u Moskvu. Ne mogu da kažem da je Moskva grad broj jedan zbog hladnoće i stalne saobraćajne gužve. Prethodno je bilo vrlo udobno u prestonici Rusije, pogotovo što ste imali letove za sve delove sveta“, istakao je Tošić, nekadašnji reprezentativac Srbije.


tagovi

Zoran TošićCSKA Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara