(Reuters)
(Reuters)

Žreb za LŠ: Bez derbija, ali sa dosta emocija

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.12.23. | 12:19

Znaju se parovi osmine finala

Neko – ili niko – nije želeo Pari Sen Žermen zbog atraktivnosti i neutoljive gladi da se popne na vrh; neko je hteo da izbegne Inter usled sjajne forme lanjskog finaliste; da se danas igra verovatno bi neko polomio zube na zahuktalom PSV-u... Ovako, nastavak Lige šampiona je suviše daleko, dosta toga može da se promeni za dva i po meseca, ali je utisak da je prvak Francuske odlično prošao, jer će mu rival na prvoj stanici eliminacione faze biti Sosijedad.

Za fudbalske romantičare biće sjajno iskustvo u susretu Napolija i Barselone, koje spaja legendarni Dijego Armando Maradona. Na sličan način se može tretirati i duel ekipa koje spaja Dijego Simeone, pošto će Inter ugostiti Atletiko Madrid, što znači da će susreti italijanskih i španskih timova obilovati emocijama, ali je utisak da i dalje nama pravog derbija.

Izabrane vesti

Nema, jer je prvak Evrope, Mančester Siti dobio, na papiru, možda najlakši zadatak u vidu Kopenhagena, mada valja znati da su Danci preživeli grupu sa Mančester junajtedom i Galatasarajem. U ovom trenutku se čini da je dobro prošao Arsenal, jer Porto baš i ne deluje uverljivo, Bajern bi trebalo da bude siguran protiv Lacija, Real spram Lajpciga, dok je totalno nezahvalno prognozirati pobednika dvomeča PSV - Borusija Dortmund. Jedino što se tu nameće ofanzivni fudbal i veliki broj golova kao trend.

PAROVI OSMINE FINALA LIGE ŠAMPIONA

Porto - Arsenal

Napoli - Barselona

PSŽ - Sosijedad

Inter - Atletiko Madrid

PSV - Borusija Dortmund

Lacio - Bajern

Kopenhagen - Mančester Siti

Lajpcig - Real Madrid

Pre žreba, na kome je kuglice izvlačio Džon Teri, znalo se da pobednici grupa nisu mogli da se sastanu sa ekipama sa kojima su već igrali, dok je drugo ograničenje da je u osmini finala nemoguće da se sretnu timovi iz istih zemalja. Prvi mečevi osmine finala su razvučeni na četiri termina. Igraće se 13, 14, 20. i 21. februara, a revanši na terenu pobednika grupa su 5, 6, 12. i 13. marta. Četvrtfinala su zakazana za 9. i 10. april, sedmicu kasnije će se igrati druge utakmice.

Polufinala su 30. aprila i 1. maja, a uzvratni susreti 7. i 8. tog meseca, dok ćemo novog klupskog prvaka Evrope dobiti 1. juna u Londonu na Vembliju.


tagovi

Mančester SitiBajern MinhenBarselonaBorusijaBorusija DortmundAtletiko MadridReal SosijedadReal MadridArsenalKopenhagenNapoliInterLacioPari Sen ŽermenRB LajpcigPorto

Obaveštavaj me

PSŽ
Inter
Lacio
Barselona
Real Madrid
Man. Siti
Bajern
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara