Zvanično: Lazar Rosić u Vojvodini

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.08.23. | 14:56

Ugovor na dve godine

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Već je najavljeno, a sada je i ozvaničeno: štoper Lazar Rosić novi je član novosadske Stare dame. Novosađani imaju evidentne probleme u poslednjoj liniji, pa će povratnik na "Karađorđe" da zaoštri konkurenciju Mamaduu Traoreu, Đorđu Crnomarkoviću, Igoru Jeličiću i Siniši Tanjgi. Ugovor s Novosađanima je potpisao na dve godine.

Izabrane vesti

Iskusni Rosić (30) je već nosio dres Vojvodine u sezoni 2015/2016 i pružao dobra izdanja, a za Vošu je na 28 mečeva postigao tri pogotka. Iz Novog Sada prešao je u Bragu za obeštećenje od 750.000 evra.

Prethodno je branio boje Radničkog iz Niša i Radničkog iz Kragujevca, a u Portugaliji je nastupao i za Nasional i Moreirense. Na Pirinejima je stekao veliko iskustvo, sakupivši više od 100 nastupa, te Lalama može da bude od velike koristi i na evropskoj sceni, ukoliko uspeju da eliminišu APOEL. Prošle godine Rosić se zaputio u Ujedinjene Arapske Emirate, gde je igrao za Kor Fakan. Ugovor mu je istekao 30. juna, pa prema tome iskusni Kragujevčanin u Vošu dolazi kao slobodan igrač.

"Jako sam srećan što sam se vratio. О tome sam odavno razmišljao, ali je sada bio pravi trenutak. Tu odluku dodatno su mi olakšali ljudi iz kluba koji su pokazali ogromnu želju da ponovo obučem dres Vojvodine. Nisam imao ni najmanju dilemu oko povratka i mislim da se vraćam u pravom trenutku. Osećam da sam u najboljim godinama, a i Vojvodina u poslednje vreme ide uzlaznom putanjom, tako da želim da se uskoro borimo za sve trofeje i da se konačno domognemo jeseni u Evropi", rekao je Rosić na promociji, a već danas ćeš odraditi prvi trening sa novom ekipom.

Podsetimo, Vojvodina je prethodno u letnjem prelaznom roku dovela vezistu Asmira Kajevića, štopera Đorđa Crnomarkovića, centarfore Stefana Vukića i Džonatana Bolingija, krilnog napadača Andriju Radulovića, a sa pozajmica je vratila perspektivne Mihaila Ivanovića (špic) i Sinišu Tanjgu (štoper).



tagovi

Lazar Rosić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara