©tottenhamhotspur.com
©tottenhamhotspur.com

Zvanično: Najtraženiji fudbaler Evrope će patrolirati nebom iznad Londona

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.01.24. | 20:29

Radu Dragušin šest godina u Totenhemu, Pevci odneli veliku pobedu na tržištu

Štanca Totenhem ove zime pojačanja kao na traci. Samo dva dana pošto je potvrdio dolazak Tima Vernera, londonski klub predstavio je još jednog novajliju – Radua Dragušina, možemo slobodno reći najtraženijeg fudbalera januarskog prelaznog roka.

Rumunski štoper potpisao je šestogodišnji ugovor sa Totenhemom, koji će za slobodu 21-godišnjeg reprezentativca u cugu platiti 25.000.000 evra (pride još 5.000.000 kroz bonuse), s tim da će Đenovi, kao njegovom doskorašnjem klubu pripasti 20.000.000, dok će ostatak otići na račun Juventusa, koji ga je letos za pet puta manju cifru prodao timu sa Luiđi Ferarisa, ali i obezbedio 20 odsto od buduće prodaje.

Izabrane vesti

Ta prodaja usledila je znatno brže nego što je iko mogao da predvidi, jer iako je Dragušin prethodne sezone blistao u Seriji B, malo ko je očekivati da će na istom nivou igrati u elitnom rangu italijanskog fudbala. Prema podacima Squawka, platforme koja pruža uvid u statistiku najjačih evropskih liga, Rumun je ove sezone dobio više vazdušnih duela od bilo kojeg defanzivca u Seriji A i pride je predriblan samo jednom…

Nije to promaklo Fabiju Paratičiju, koji je dao znak čelnicima Totenhema da krenu u misiju njegovog dovođenja. Italijan od aprila zbog dvoipogodišnje suspenzije ne može da obavlja funkciju sportskog direktora Pevaca, ali prema pisanju Atletika i dalje nezvanično savetuje Danijela Levija, što je i učinio u slučaju Dragušina, sa čijim se kvalitetima upoznao tokom perioda provedenog u Juventusu.

Pomenute brojke pak nisu privukle samo Paratičija. Pre londonskog kluba Đenovu je kontaktirao Napoli, interesovanje je stidljivo pokazao i Milan, da bi se u priču potom uključio i Bajern, ponudivši navodno 75 odsto veću platu Dragušinu od one koju mu je spremio Totenhem. Ipak, Radu je pokazao da je čovek od reči i obećanje koje je dao Ejndžu Postekogluu održao.

"Ne možemo da verujemo da smo odbili Bajern. Radu je dao reč Totenhemu i odlučio da je ispoštuje. Svi smo još pomalo zbunjeni", izjavio je Dragušinov agent tokom jučerašnjeg dana i tako stavio do znanja svima da će njegov klijent na kraju potpisati za Totenhem.

Postekogluu je novi štoper bio neophodan. Kristijan Romero je zbog suspenzija i povreda već propustio pet utakmica u Premijer ligi, Mikija van de Vena nema na terenu od početka novembra, a kako ne računa na Erika Dajera, australijski menadžer je na nekoliko mečeva izvodio postavu bez ijednog štopera…

Dragušinov dolazak u Totenhem otvoriće Dajeru vrata minhenskog Bajerna u transferu koji je u završnoj fazi, dok je prema pisanju ostrvskih medija Postekoglu već zatražio od čelnika kluba novo pojačanje u veznom redu.



tagovi

TotenhemRadu DragušinZimski prelazni rok 2024Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara