Zvezdi dva puta nuđen Arijas: Procena je da nije vredan rizika

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.01.23. | 16:39

Nije u pitanju klasa bivšeg člana Atletika, već problemi sa povredama

 Kada je Kristijano Pičini zadužio dres Crvene zvezde, među navijačima srpskog šampiona zavladala je blaga euforija. Znalo se da je potencijalni reprezentativac Italije u blagom padu karijere, izmučen povredama, ali niko nije sumnjao u njegovu klasu. Sve dok nisu počele takmičarske utakmice. Italijan je u Zvezdinu dresu izgledao kao otuđena jedinka. Videlo se da njegove olovne noge ne mogu da isprate misli, da ne može da se privikne na uslove u Mozzart Bet Superligi.

Na kraju je Italijan ispao fer, na sopstvenu inicijativu je raskinuo ugovor sa Crvenom zvezdom tokom avgusta, ne želevši da dobije ono što mu pripada po ugovoru do 2024. godine. Zvezda je ostala sa Markom Gobeljićem na desnom boku, povremeno je šansu kao iznuđeno rešenje dobijao i Strahinja Erakovića.

Izabrane vesti

Odbijali su pomisao čelnici Crvene zvezde da angažuju desnog beka iz inostranstva, ali su u ovom zimskom prelaznom roku shvatili da je to možda neminovnost u sklapanju tima za potencijalno učešće u Ligi šampiona. Prvi pik je i dalje Džošua Brenet iz Tventea, dok su kolumbijski mediji preneli informaciju da je Crvena zvezda jedan od zainteresovanih klubova za nekadašnjeg beka Atletiko Madrida Santijaga Arijasa (30). Međutim, nekada najbolji igrač holandske Eredivizije trenutno nije ozbiljna opcija za Crvenu zvezdu. Kolumbijac se nalazi u teškom periodu karijere, trenutno je slobodan igrač, i kao takav je dva puta nuđen klubu sa Marakane.

 Prvi put još u avgustu prošle godine, uoči mečeva sa Makabijem iz Haife. Ipak, ljudi iz Crvene zvezde nisu želeli da se upuštaju u ozbiljnije pregovore. Ne zbog Arijasovog kvaliteta. Reč je o momku koga je Atletiko Madrid u julu platio 2018. godine 11.000.000 evra. Toliko je obeštećenje uplatio Filipsovcima za najboljeg beka Eredivizije.

Imao je dobru sezonu na Vandi Metropolitano, posle čega je prosleđen na pozajmicu u Bajer iz Leverkuzena. Ubrzo je sve krenulo u pogrešnom smeru kada je u pitanju njegova karijera. U oktobru 2020. godine je doživeo težak prelom fibule, zbog čega je propustio čitavu sezonu. U prošloj se vratio na teren i otišao na pozajmicu u Granadu, ali je na početku drugog dela sezone pauzirao tri meseca zbog povrede zadnje lože. Vratio se u maju i završio sezonu sa četiri nastupa u Primeri, ali mu je 1. avgusta istekao ugovor sa Atletikom i od tada je slobodan igrač.

Upravo je taj „detalj“ iz Arijaseve karijere uticao na ljude sa Marakane da se okrenu drugim rešenjima. Posebno, posle iskustva sa Pičinijem za kojeg su bili uvereni da će se vratiti na nekadašnji nivo posle šest meseci.

Arijas je rođen u Medeljinu, a stasao je u Ekidadu iz Bogote, odakle je 2011. godine otišao u Sporting za obeštećenje od 920.000 evra. Dve godine kasnije PSV ga je otkupio za 1.930.000 evra, posle čega je usledio veliki uspon njegove karijere


tagovi

Santijago ArijasKristijano Pičini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara