Zvezdina potraga za trenerom dugo trajala: Montela bio ozbiljna opcija

Vreme čitanja: 3min | pet. 31.03.23. | 09:45

Na kraju izbor pao na Baraka Bahara

Nema zvanične potvrde sa Marakane, niti iz Izraela, ali je gotovo sigurno da će Crvena zvezda sezonu sa prefiksom „Liga šampiona izazova“ dočekati sa novim šefom stručnog štaba, mladim izraelskim stručnjakom Barakom Baharom. Čelnici crveno-belih su uslikani na večeri u Tel Avivu, tokom pregovora sa aktulelnim trenerom Makabija iz Haife.

Izraelski portal One.co.Il doneo je ekskluzivnu informaciju, čak pisao i o detaljima dogovora srpskog šampiona i Zvezdinog dželata iz evropskih kvalifikacija. Na prvu loptu vest je predstavljala iznenađenje, ali zvezdaška javnost odavno zna da je status Miloša Milojevića dugo bio na klimavim nogama. Nekadašnji trener Malmea i Hamarbija grabi ka duploj kruni, praktično je triplirao prednost koju mu je ostavio Dejan Stanković, ali nije ubedio pretpostavljene da zaslužuje šansu u Ligi šampiona.

Izabrane vesti

Zvezdina potraga za trenerom je dugo trajala. Na tom problemu počelo je ozbiljnije da se radi posle zimskih priprema i igrački vrlo teškog poraza od Ludogoreca iz Razgrada. Još kada je Vojvodina odolela na Marakani u prolećnoj premijeri Mozzart Bet Superlige, do navijača i novinara su dolazile priče o pregovorima sa Italijanom Euzebijom di Frančeskom i Paolo Sozom. Moguće je da su pomenuta imena iskorišćena kao mamac.

Poslednjih dana kruže priče da je Crvena zvezda već u prvoj polovini februara kontaktirala sa Barakom Baharom i dobila jasan signal da je Izraelac spreman za pregovore. Istina, Barak je podvukao da ne želi da ulazi u dublje pregovore sve dok ne obezbedi titulu šampiona. Na kraju je sastanak ugovoren tokom reprezentativne pauze, na posletku sklopljen i preliminarni dogovor. Kao što se čitali Bahar će u Zvezdi godišnje zarađivati 750.000 evra.

Međutim, nije Barak Bahar bio jedini pik Crvene zvezde. Gledali su čelnici crveno-belih na još nekoliko strana, čak je u klubu postojala struja koja se zalagala za dolazak nekog italijanskog stručnjaka sa integritetom. Kako saznaje Mozzart Sport, odgovorni sa Marakane su nekoliko sedmica bili u kontaktu sa legendarnim napadačem Rome i italijanske reprezentacije Vinćencom Montelom.

Italijan se već dugo bavi trenerskim poslom, trenutno je angažovan u turskom superligašu Adani Demirspor. Reč je o klubu u usponu, koji je u poslednjih godinu i po dana sa Montelom kao trenerom napravio ozbiljan iskorak. Prošlu sezonu su završili na devetom mestu turskog prvenstva, a ove takmičarske godine su trenutno četvrti sa četiri boda manje u odnosu na trećeplasirani Bešiktaš. Pokušava Adana velikim ulaganjima da se približi istanbulskim velikanama, pa tako za ovaj klub igraju poznati Francuz Benžaman Stambuli, zatim Islanđanin Bjarnason, Marokanac Belanda, Nigerijac Onjekiuru... Pokušali su u Adani i sa bivšim Zvezdinim pikom Dzjubom, te u prošloj sezoni Mario Balotelijem. Te epizode nisu dobro prošle, ali je predsednik Murat Sandžak vrlo zadovoljan radom Vinćenca Montele.

Iako je Bahar napravio lepu priču sa Makabijem, Montela ima bolji pedigre na evropskom tržištu trenera i veću tarifu. U jednom trenutku Montela je spadao u red najtalentovanijih italijanskih stručnjaka. Sa samo 36 godina je dobio šansu da predvodi Romu, potom je kao trener radio u Kataniji, Fiorentini, Sampdoriji, Milanu, Sevilji i na kraju Fjorentine. Karijera mu je poslednjih godina bila u blagom padu. Tačnije, dugo je pauzirao posle rastanka sa timom iz Toskane čekao je skoro dve godine na novi angažman. Verovatno se nadao Italiji, ali je od decembra 2021. godine na klupi Adane.


tagovi

Vinčenco MontelaBarak Bahar

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara