Pablo Laso (Foto: Shutterstock)
Pablo Laso (Foto: Shutterstock)

ACB: Realov rafal protiv Bilbaa za plus 34, Baskonija jedva prekinula seriju poraza, Marinković brojao do 13

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.11.21. | 23:13

Sastav iz Vitorije posle pet vezanih neuspeha uspeo da nadoknadi minus od 15 poena i slavi protiv Unikahe

Košarkaši madridskog Reala su prosto zgromili nemoćni Bilbao. Jasno je da je razlika između ove dve ekipe ogromna, a gostima nije pomogla ni činjenica da je četa Pabla Lasa sjajno šutirala. Madriđani su ubacili 15 trojki iz 31 pokušaja i na kraju slabili sa ubedljivih 95:61.

Već u prvom kvartalu je postalo jasno da se gostima sprema katastrofa, pošto je domaćin postigao dvostruko više poena - 30:15. Nije se dovodilo u pitanje ko će slaviti nijednog trenutka, ali Real nije pušta nogu sa papučice za gas. Prednost Lasove kaznene ekspedicije rasla je iz minuta u minut, dostigla i 36 poena u finišu.

Izabrane vesti

Real je upisao osmu vezanu pobedu u ACB ligi (jedan poraz), u leđa gleda samo neporaženoj Barseloni. Bilbao će se grčevito boriti za opstanak kako stoje stvari, a posle devet rundi ima dva trijumfa i pretposlednji je na tabeli.

Svi igrači kojima je Laso dao priliku upisali su se u listu strelaca. Najefikasniji je bio Adam Hanga sa 19, pola koša manje dodao je Geršon Jabusele, dok je do 16, uz devet skokova, brojao Vensan Poarije. Dvocifren sa 10 poena i Džef Tejlor. Tristan Vukčević je proveo 15 minuta u igri i za to vreme ubacio sedam poena (2/4 za dva i 1/3 za tri), uz dve uhvaćene lopte.

U poraženom sastavu jedini vredni pomena Endru Gaudlok sa 14, kao i Valentin Bižo i Anhel Delgado (13sk) sa po 10 poena. Gosti su večeras koristili samo osam košarkaša.

Baskonija se izuzetno muči ove sezone, ali je makar na kratko uspela da se trgne. Slavila je u Fernando Bueasa Areni protiv Unikahe, iako je imala i 15 poena zaostatka - 92:89.

Prekinuli su Baski tako seriju od pet vezanih poraza, ali i dalje imaju negativan učinak u Endesi (4-5). Unikaha je pretrpela šesti poraz (tri trijumfa) i nalazi se dva mesta ispod.

Sastav iz Malage je već u prvom kvartalu stekao 12 poena prednosti, već sredinom drugog i 15 poena viška, ali je domaćin serijom u finišu poluvremena uspeo da svede minus i na tri poena (sa pet za goste se otišlo na poluvreme).

U trećem kvartalu se vodila velika borba, Baskonija je uporno pokušavala da preokrene, ali nije uspela. U dva navrata je izjednačila, da bi na poslednji odmor otišla sa dva poena minusa. Konačno je povela u četvrtom kvartalu, do kraja je bilo vrlo neizvesno, ali je četa Duška Ivanovića uspela da dođe do zlata vredne pobede.

Pobednički sastav je sa 24 poena predvodio Džejson Grejndžer, a sjajan je bio i Tadas Sedekerskis sa 22 poena i 11 skokova. Dovicfreni i Simone Fontekio sa 13, koliko je dodao i Vanja Marinković (pet skokova). Kod Unikahe 23 poena Aksela Butelja, 17 je ubacio Tim Abromaitis, dok su po 11 dodali Jonatan Bareiro, Dario Brizuela i Noris Kol.




tagovi

KK Real MadridBaskonijaKK BilbaoUnikahaPablo LasoDuško IvanovićACB ligaAdam HangaVanja MarinkovićTristan Vukčević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara