Ben Meklmor (©fiba.basketball)
Ben Meklmor (©fiba.basketball)

Bivši NBA igrač Ben Meklemor se rastao sa AEK-om

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.12.23. | 16:37

Saradnja ozvaničena 6. avgusta okončana sporazumnim raskidom

Atinski AEK naredne godine proslavlja vek postojanja, pa je u to ime rešio da oformi kvalitetnu ekipu koja bi mogla da napadne titulu u FIBA Ligi šampiona. Tako je angažovao veliki broj kvalitetnih pojačanja, između ostalih i dugogodišnjeg NBA igrača Bena Meklemora. Ipak, nije se Amerikanac dugo zadržao u Atini.

Kako je i zvanično obelodanjeno, Meklemore i AEK su sporazumno prekinuli saradnju i 30-godišnji bek je slobodan u izboru sredine. Klub je istovremeno napustio i grčki centar Tomas Kotas.

Izabrane vesti

Svojevremeno sedmi pik na NBA draftu i bivši igrač Sakramenta, Memfisa, Hjustona, Los Anđeles Lejkersa i Portlanda je 6. avgusta ozvaničio saradnju sa grčkim klubom, a 12. decembra je dobio odrešene ruke.

Tokom perioda provedenog u dresu AEK-a beležio je 9,2 poena i 3,4 skoka u Ligi šampiona, 9,7 poena i 3,9 skokova u grčkom šampionatu. Ekipa Đoana Plaze posle pet rundi na evrosceni ima maksimalan učinak i obezbeđeno mesto u Top 16 fazi, dok je u Grčkoj na bilansu 5-5.

Meklemor iza sebe ima 556 nastupa u ligaškom delu NBA sezone, uz prosek od devet poena i 2,3 uhvaćene lopte, a zabeležio je i 15 plej-of nastupa, uz zanemarljive proseke od 3,3 poena i 1,2 skoka.

Ostaje da se vidi da li je saradnju sa AEK-om raskinuo zbog druge ponude, ili su dve strane jednostavne rešile da se rastanu. Meklemor nije oduševio u dresu atinske ekipe, ali ne može se reći ni da je bio potpuni promašaj, s ozbirom na rezultate tima u Ligi šampiona i njegov solidan prosek. Ipak, nema sumnje da se više očekivalo od iskusnog NBA košarkaša.



tagovi

KK AEKBen Meklemor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara