"Borac"
"Borac"

Borac: Da nije bilo kompanije Mozzart...

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.08.14. | 16:57

"Vratili smo veliki deo duga koji je napravljen pre njihovog dolaska. Mnogi to ne znaju, a neki se prave da ne znaju. Borac mora da funkcioniše normalno, da ne stvara obaveze bez pokrića“, poručio je Marko Ivanović

BoracUvodne pripreme košarkaši Borca počeli su 4. avgusta, a pravi početak rada bio je u ponedeljak 11. avgusta. Direktor kluba Marko Ivanović kaže da ekipa radi u hodu.
„Imamo igrače koji su parafirali ugovore, a sa nekima pregovaramo u skladu sa finansijskim mogućnostima i napravićemo tim koji će moći da odgovori zahtevima kluba“, kaže Ivanović i nastavlja.“Još jednom bih se zahvalio kompaniji Mozzart na dosadašnjoj saradnji, jer da nije bilo nje klub bi doživeo teške trenutke. Hvala i ostalim sponzorima koji su i dalje prisutni u Borcu i koji daju pun doprinos. Moram da ponovim da smo uz pomoć Mozzarta veliki deo duga koji je napravljen pre njihovog dolaska vratili. Mnogi to ne znaju, a neki se prave da ne znaju. Mi smo očistili četiri petine duga i obaveza. Bilo je preko 20 tužbi igrača, dugovanja prema radnicima, ali uz pomoć reprograma, raznih dogovora uspeli smo da napravimo veliki pomak. Borac mora da funkcioniše normalno, da ne stvara obaveze bez pokrića“.

Potom je Ivanović čestitao Acu Bjeliću i Urošu Čarapiću na osvojenim srebrnim medaljama na EP.
„To je veliki uspeh i to mora još neko da zabeleži u ovom gradu. Takođe, uspeh reprezentacije je veliki rezultat za srpsku košarku“.

Izabrane vesti

Ivanović je podvukao da Borac ima više igrača pod ugovorom.
„Vratio se Prolović i parafirao ugovor na dve godine. Junior Igor Gavrilović sad ima ugovor na četiri godine. Razgovaraćemo sa juniorima Urošem Čarapićem i Matijom Popovićem. Tu su, uz prvi tim, kadeti Jovančević i Matić. Na probi je Nikola Vujović, Čačanin 210 cm visok, kao i Dušan Kojić koji je bio na probi. Nikola Pešaković je sa nama i jako bih voleo da produžimo saradnju, tu je i Mladen Pantić, ali ću insistirati da igrači iz Čačka ne igraju na otvorene ugovore. Sledeće sedmice će se priključiti i Marko Marinović, dakle svi naši bivši igrači su dobro došli, da treniraju i napreduju naši mladi igrači. Sa kapitenom Draškom Radovićem ćemo razrešiti dilemu za dan, dva, tu je i Filip Dedijer koji je imao nezgodnu povredu i sad je  u fazi oporavka. Imamo u planu dovođenje četvorice igrača, ali ne bih o imenima“, zaključio je Ivanović.

Trener Raško Bojić izneo je plan rada za novu sezonu.
„Najveći deo priprema odradićemo u našoj dvorani, zatim na otvorenim terenima SRC Mladost, a očekujem da se otvori naša teretana“, kaže Bojić.“Očekujem da se u što kraćem periodu oformi kostur tima za novu sezonu, što bi nam omogućilo optimalan rad i dalo mogućnost da krenemo sa odigravanjem kontrolnih utakmica. Planirano je deset do dvanaest  prijateljskih mečeva. Moraćemo brže da reagujemo i rešavamo formiranje tima za sledeću sezonu“, zaključio je trener Bojić.

Srebrni momak sa EP, Uroš Čarapić je istakao da se tim formira uglavnom od igrača iz Čačka.
„Kao i prošle godine nema puno stranaca, ima dosta mladih igrača, imamo dobre uslove za trening i nadamo se da ćemo spremni dočekati start prvenstva“, konstatovao je Čarapić

Piše: Đurđe Mečanin

(FOTO: Mozzartsport) 


tagovi

Marko IvanovićBorac MOZZART Sport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara