Paolo Bankero ©AFP
Paolo Bankero ©AFP

Boston preslišan u Medisonu, Bankero nezaustavljiv za Pelikanse (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.02.23. | 04:55

Zanimljivi okršaji u najkvalitetnijem košarkaškom takmičenju na planeti

Klasik NBA lige i svetske košarke između Njujork Niksa i Boston Seltiksa okončan je velikim slavljem domaćina u Medison Skver Gardenu - 109:104.

Niksi su odigrali gotovo perfektan meč. Do dvocifrene prednosti stigli su u finišu prve četvrtine, a onda tu zalihu gotovo bez ikakvih problema održavali praktično do kraja utakmice.

Izabrane vesti

Najeveće zasluge za to idu na račun fantastičnog dvojca, koji Kvikli-Rendl koji je ubacio po 23 poena u koš Seltiksa, a značajan doprinos slavlju domaćina dao je i Džejlen Branson sa 17 poena. Kod Bostona najefikasniji je bio Malkom Brogdon sa 22 poena, dok je Markus Smart postigao 19.

Bostonu je ovo bio tek 18. poraz u dosadašnjem toku sezone, što bi mogao da iskoristi Milvoki, koji ima dve utakmice manje, da se učvrsti na liderskoj poziciji Istočne konferencije. Sa druge strane, Njujork je vezao šesto slavlje, potvrdio formu i čvrsto drži svoje mesto u plej-ofu.

Paolo Bankero je bio prosto nezaustavljiv za odbranu Nju Orleans Pelikansa, pa je pobeda Orlanda praktično bila neminovna - 101:93.

Prvi pik sa prošlogodišnjeg drafta postigao je 29 poena i imao osam skokova i četiri asistencije, zbog čega je u drugi plan bacio Brendona Ingrema, koji je postigao četiri poena manje.

Orlando je vodio gotovo tokom čitave utakmice, a najveću prednost imao je na završetku prve četvrtine kada je bilo +11 (36:25). Ostatak meča je praktično protekao u konstantnim naporima Nju Orleansa da dođe do preokreta, ali je svaki njihov nalet ekipa Orlanda uspešno odbila i zasluženo stigla do 26. pobede u sezoni.

REZULTATI:

Šarlot - Detroit 117:106

/Rozije 22 - Dijalo, Vajsmen 23/

Filadelfija - Majami 99:101

/Embid 27 - Batler 23/

Njujork - Boston 109:94

/Kvikli, Rendl 23 - Brogdon 22/

Nju Orleans - Orlando 93:101

/Ingrem 25 - Bankero 29/




tagovi

Paolo BankeroOrlando MedžikBoston SeltiksNjujork NiksNju Orleans Pelikans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara