Dža Morant (Foto: AFP)
Dža Morant (Foto: AFP)

Brejk u Mineapolisu za kraj uzbudljive serije, Memfis zasluženo u polufinalu Zapada (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.04.22. | 05:56

Grizlisi dokazali da su bolji tim

Gotova je prva runda plej-ofa. Zavesu su pobedom spustili košarkaši Memfisa, koji su u Mineapolisu bili bolji od Minesote i tako sa 4:2 u seriji otišli u polufinale Zapada. U još jednoj neizvesnoj završnici Grizlisi su bili skoncentrisaniji, pronalazili bolja rešenja u napadu, bili čvršći u odbrani i zasluženo stigli do četvrte pobede - 114:106.

Sjajnu seriju odigrali su Timbervulvsi i Grizlisi. Posle prva dva meča koja su rešena velikom razlikom, odluka u svakom narednom padala je u poslednjim minutima. Dugo je večeras domaćin vodio, imao +10 na ulasku u poslednju četvrtinu i činilo se da će nošen sjajnim Entonijem Edvardsom izboriti majstoricu. U poslednji čas se četa Tejlora Dženkinsa probudila, preokrenula i uspostavila kontrolu. Panika se uvukla u domaće redove, nisu mogli da pogode ništa kada se meč lomio. To ih je psihološki ubijalo i ujedno hranilo rivala koji je u napadu bio strpljiv, siguran i ubitačan. Sastav iz Tenesija zasluženo je stigao do konferencijskom polufinala, gde se sastaje sa Golden Stejtom.

Izabrane vesti

Fantastična sezona je već iza Memfisa, ali jasno je da se Dža Morant i drugovi neće zaustaviti. Izjednačili su rekord franšize u ligaškom delu (56 pobeda), prvi put se domogli titule u Jugozapadnoj diviziji. Preskočili su prvu prepreku u plej-ofu uz manje poteškoće i nema sumnje da će se dobro potući sa favorizovanim Ratnicima. Čini se da imaju kvalitet da se nose sa četom Stiva Kera, jer zaista igraju sjajnu košarku.

Lider ove generacije Morant večeras nije blistao kako ume, ali su mu na kraju dva skoka nedostajala za tripl-dabl. Šut ga nije služio što je nadomestio sa 11 asistencija, uz to je pogodio nekoliko važnih bacanja u završnici. Pokazao je ozbiljnu zrelost za igrača koji je tek treću godinu u ligi i još jednom pokazao da ga čeka blistava karijera.

Ipak, kada njega nije išlo, pojavili su se Dilon Bruks i Dezmond Bejn. Obojica su ubacila po 23 poena, a sjajan posao je odradio i Džeren Džekson. Pričao je često pomoćni trener Memfisa Darko Rajaković koliko je bitan za ekipu, što je večeras dokazao na oba kraja terena (18 poena i 14 skokova). Brendon Klark takođe vrlo dobar sa 17 poena i 11 uhvaćenih lopti, dok je Tajus Džons brojao do 10.

Kod Timbervulvsa ponovo sjajan Edvards. Prvi pik sa drafta 2020. godine je susret okončao sa 30 poena i po pet skokova i asistencija. Interesantno je da ga je sa 24 poena najbolje ispratio Džejden Mekdenijels, pa se još jednom dokazalo da Vukovi imaju ozbiljan potencijal u svojim redovima. Karl Entoni Tauns je upisao dabl-dabl sa 18 poena i 10 skokova, ali je generalni utisak da je podbacio. Na kraju je i odlučujućim momentima slabo rezonovao, opalio na dva minuta do kraja trojku sa 10 metara bez preke potrebe i tako pogurao domaći tim ka ambisu. Još slabiji bio je Dianđelo Rasel koji je brojao do sedam uz četiri asistencije za 27 minuta. Biće potrebno još rada, ali i kadrovskog doteravanja Minesoti, ali čini se da su konačno napravili dobre temelje.

Tako je kompletirana druga runda plej-ofa, a zanimljivo je da su sve serije prve runde rešene pre sedme utakmice. Nije bilo iznenađenja. Svi timovi koji su zbog boljeg plasmana u ligaškom delu imali prednost domaćeg terena obezbedili su mesta u polufinalu konferencija.

NBA PLEJ-OF - PRVA RUNDA

Subota

Minesota - Memfis 106:114

/Edvards 30 - Bruks, Bejn 23/

PAROVI DRUGE RUNDE

Istok

(1) Majami - Filadelfija (4)

(3) Milvoki - Boston (2)

Zapad

(1) Finiks - Dalas (4)

(3) Golden Stejt - Memfis (2)


tagovi

Memfis GrizlisMinesota TimbervulvsDža MorantKarl Entoni TaunsEntoni EdvardsDianđelo RaselDžeren DžeksonDilon Bruks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara