©Starsport
©Starsport

Budućnost ispustila plus 16 i nastavila seriju poraza u Evrokupu

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.11.23. | 22:02

Podgoričani poklekli u neizvesnoj završnici uprkos sjajno otvorenom duelu prtiv Arisa (63:65)

Košarkaši Budućnosti su porazom od Arisa (63:65) nastavili negativnu seriju u Evrokupu, uprkos odličnom početku utakmice i prednosti od 16 poena u drugoj deonici.

Podgoričani su sjajno otvorili susret i tokom prve četvrtine dopustili Grcima da upišu samo 11 poena, međutim posle uspavanog početka košarkaši Arisa su režirali odgovor i prišli na jednocifreni zaostatak.

Izabrane vesti

Tek u završnici poslednje deonice gosti su prvi put poveli, ali su potom u penal seriji uspeli da očuvaju razliku i stignu do važnog trijumfa.

Tragičar susreta bio je Mekinli Rajt koji je promašio važno slobodno bacanje, a potom i šut za dva poena i preokret samo četiri sekunde pre kraja što su gosti iskoristili.

Posebno inspirisani u redovima Arisa bili su Roberto Galinat sa 15 poena i Kris Benkston koji je upisao jedan manje. Na drugoj strani, Makundu je predvodio Budućnost sa 20 poena, dok je jedini dvocifreni u redovima domaćina bio još Vilijams sa 10.

Podgoričani su nastavili seriju poraza u Evrokupu, pošto su izgubili i od Kluža i Burga, te sada imaju skor 2-4, dok je Aris stigao do treće pobede u šest kola.

Takođe večeras, London Lajonsi našeg straega Pere Božića uspeli su da u gostima savladaju Huventud (76:87) i da tako stignu do važnog trijumfa posle dva vezana poraza. Engleski predstavnik je u drugom delu druge četvrtine slomio otpor rivala, dok je u trećoj četvrtini uvećao prednost i potom održavao dvocifrenu razliku. Najefikasniji u redovima pobedničkog tima bio je Olaseni sa 21 poenom, dok je jedan manje postigao Endrjuz u redovima španskog tima.




tagovi

EvrokupBudućnost PodgoricaKK Aris

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara