Budućnost sprema tim za narednu sezonu

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.05.20. | 18:43

Tri potpisa kao temelj...

Pro Nikola Ivanović i Aleksa Ilić, a potom i Džastin Kobs. Očigledno je da u Budućnosti ne sede skrštenih ruku i da već sada vode računa kada je tim za sledeću sezonu u pitanju. Tom temom pozabavio se i podgorički sajt Vijesti, te istakao ko bi mogao još da ode iz tima, te kako stoje stvari sa ugovorima igrača.

Videli smo šta je sve do danas uradio Mornar, videli smo i da je Partizan odradio nekoliko važnih poteza, a sada je i Budućnost u tom smislu uključila motore.

Izabrane vesti

Sećamo se kako je Budućnost bacila akcenat na strance pred onu sezonu kada je trebalo da igra Evroligu, a sada je okrenula ploču i produžila dvojici domaćih igrača ugovore, te Kobsu koji poznaje sistem rada, a na kraju krajeva ima i pasoš Crne Gore.

Američki plejmejker sa crnogorskim pasošem je bio ponajbolji igrač Plavih ove sezone, s obzirom na to da je u ABA ligi prosečno beležio 15,7 poena i imao pet asistencija.

Jedan odlazak iz tima je izvestan, a to je Hasan Martin. On je kada je dolazio potpisao ugovor na samo jednu sezonu, tako da Budućnost neće moći ni da ga zadrži niti da zaradi na njegovom odlasku. I najverovatnije je da će završiti u Olimpijakosu naredne sezone.

Narednih dana bi trebalo da bi da bude nešto jasnije oko ostanka domaćih igrača, pišu Vijesti. Kapitenu Suadu Šehoviću je istekao ugovor, baš kao i povređenom Filipu Baroviću i Zoranu Nikoliću, a Danilo Nikolić i Petar Popović imaju potpisane sporazume do 2022. godine. U klubu su i mladi Igor Drobnjak, Fedor Žugić i Milić Starovlah.

Svi oni imaju pravo da igraju i u završnici domaćeg šampionata i Kupa naredne sezone, u kojima će se voditi velika bitka sa nikad jačim Mornarom, ističu Vijesti.

Na kraju, ali daleko od toga da je manje bitno - stručni štab. Još je, međutim, barem sa formalne strane, pitanje ko će biti njegov šef - Petar Mijović je nakon rastanka sa Subotićem seo na klupu i dalje je trener do daljeg. Ne može večno da bude v.d, pa se pretpostavlja da će ubrzo morati i to da se reši, ističu Vijesti.

Naravno, izaći će Budućnost na tržište i gledati nove igrače, ali i za Plave kao i za sve ostale važi činjenica da će kupovna moć biti manja, a očekuje se da i plate igrača padnu, pa ko se tu bolje snađe i ko bude imao bolji skauting on će bolji proći…

Plavi imaju već sada nekoliko stranaca u ekipi i videćemo da li će neko od njih (Bamfort, Tili, Kilpatrik,Mejers) ostati u klubu.

FOTO: MN Press


tagovi

Nikola IvanovićAleksa Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara