Krunoslav Simon (MN press)
Krunoslav Simon (MN press)

Cedevita naciljala dvostrukog šampiona Evrolige, a Turci bi Jaku Blažiča

Vreme čitanja: 1min | uto. 24.05.22. | 10:31

Slovenci spremaju renoviranje tima

Porazom od Crvene zvezde u majstorici polufinala plej-ofa ABA lige, Cedevita Olimpija je završila još jednu fazu tekuće sezone. Ostalo je još samo da okonča i završnicu nacionalnog šampionata u kojem je apsolutni favoit, pa niko ne sumnja da će se Ljubljančani okititi 19. titulom prvaka Slovenije.

A onda ih posle godišnjeg odmora očekuju pripreme za narednu sezonu u koju će ući sasvim je izvesno u promenjenom sastavu. Ipak, kako se prema nezvaničnim izvorima moće čuti, bar kada su u pitanju domaći igrači, najbliži ostanku su Alen Omić i Zoran Dragić. Neizvesna je sudbina Eda Murića, dok je na adresu Jake Blažiča stigla konkretna ponuda Bahčešehira, zasad iznad mogućnosti slovenačkog šampiona.

Izabrane vesti

Na drugoj strani, Ljubljančani su više nego zainteresovani da u region vrate dvostrukog šampiona Evrolieg sa Anadolu Efesom, Krunoslava Simona.

"Nedostaje mi Zagreb i ja mislim da ću sledeće godine igrati kod svoje kuće. Nisam sto posto odlučio (da se vratim u Hrvatsku), ali idem prema tome. Nemam još nikakvu konačnu u ideju (kada su u pitanju klubovi)", rekao je nedavno Simon za Sportal.

Simon će na kraju sezone biti slobodan igrač, što uvećava mogućnost Cedevite Olimpije da ga angažuje, jer je Ljubljana od Zagreba na manje od 150 kilometara...


tagovi

Krunoslav SimonCedevita Olimpija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara