Detalj sa prošle utakmice Cedevite i Igokee (© ABA liga)
Detalj sa prošle utakmice Cedevite i Igokee (© ABA liga)

Cedevita u Laktašima već razmišlja o Zvezdi: Ako pobedimo lakše ćemo se spremiti za crveno-bele

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.05.22. | 09:30

Klub iz Ljubljane ima priliku pobedom u Laktašima protiv Igokee da obezbedi plasman u polufinale ABA lige

Čini se da odavno Olimpija nije imala ekipu koja bi ozbiljnije mogla da se uključi u borbu za titulu u regionalnoj ligi. Tim Jurice Golemca je u jednom momentu bio u strahovitoj formi. Ljubljančani su gazili sve pred sobom na svim frontovima, ali sada više nisu u takvom naletu. Bursa Dušana Alimpijevića je ošamarila Cedevitu Olimpiju u Evrokupu i sada se sav fokus prebacio na ABA ligu. Videlo se to i na prvom meču plej-ofa protiv Igokee kada je upisana rutinska pobeda. Sada ostaje da se upiše trijumf u Laktašima za prolaz u polufinale gde čeka Crvena zvezda. Ipak, nije Igokea za bacanje.

Meč je zakazan za večeras sa početkom 19 časova.

Izabrane vesti

"Očekuje nas revanš utakmica protiv Cedevita Olimpije na domaćem parketu. Dobro je poznato da smo prvi meč izgubili. Gledajući i analizirajući samu utakmicu ja sam kao trener optimistično ušao u taj meč, pripremajući i nadajući se jednom dobrom odgovoru, međutim nismo u nekim momentima bili na visini zadatka. Možemo reći da smo 35 minuta bili na korak iza Cedevita Olimpije i nešto je malo falilo koncetracije defanzivno gde nismo smeli dozvoliti da koriste neke stvari što inače dobro rade. Treba se uzeti i kvalitet njihvog tima u obzir koji igraju stvarno dobru košarku, pogotovo kada su šuterski rapoloženi puno je teže igrati i mnogo jačim timovima nego što smo mi. Od ove utakmice očekujem za stepen bolju reakciju mog tima pogotovo u defanzivnom delu, a ofanzivno mogu reći sam i zadovoljan jer smo šuterski bili raspoloženi, i te dobre stvari trebamo da prenesmo u ovaj meč. Naravno da moramo da očekujem da u nekim segmentima takva ekipa ima malo lošiji dan kako bismo se mi mogli nadati pozitivnom rezultatu. Očekujem da nas publika podrži u ovom meču i bitno nam je i imam želju da odem u Ljubljanu na majstoricu. Nadam se da će nam to poći za rukom", rekao je trener Dragan Bajić.

Jedan od igrača od koga se mnogo očekuje u Igokei je Dalibor Ilić. On u prvi plan ističe agresivnost.

"Očekuje nas druga utakmica portiv ekipe Cedevita Olimpije koju igramo na domaćem parketu Ovih par dana smo iskoristili da se odmorimo i da korigujemo stvari koje nisu bile dobre u Ljubljani. Igramo pred domaćom publikom i treba da izađemo sa puno više samopuzdanja i sa puno više agresivnosti, prije svega da odbranimo svoj teren. Željni smo pobjede i nadam se da ćemo seriju vratit u Ljubljanu", rekao je Ilić.

Klub iz Ljubljane je osvojio titulu prvaka regionalne lige u prvoj sezoni, od tada su još jednom igrali finale i izgubili su ga protiv Partizana. Nisu prečesto bili učesnici same završnice,verovatno se između ostalog i zbog toga desila fuzija sa Cedevitom.

"Iza nas je nekoliko dana koje smo mogli da iskoristimo da se pripremimo za drugi meč i odmorimo. Želimo da budemo u optimalnoj fizičkoj kondiciji. Domaći teren je uvek prednost Igokee, koja dobro igra na svom terenu. Veliki broj navijača će sigurno doći da podrži svoj tim. Moramo vredno da radimo u odbrani i da pokušamo da pokažemo što bolji učinak u tom segmenu, jer je to jedini način da pobedimo na gostovanju", rekao je trener Jurica Golemac.

Bitan fakor na meču biće iskusni centar Alen Omić.

"Svesni smo šta nam znači utakmica u Laktašima. Potrebna nam je pobeda, nakon toga idemo u goste Igokei. Ako u sredu dobijemo meč u Laktašima, pripreme za polufinale sa Crvenom zvezdom biće mnogo lakše. Igokea je izuzetno opasna na domaćem parketu. Znamo da se naši rivali osećaju mnogo bolje kod kuće nego u gostima. Domaći navijači će im sigurno biti od velike pomoći, ali znamo koji su nam zadaci i šta nam je cilj.“

ABA LIGA, PLEJ-OF

19.00: (2,15) Igokea (14,5) Cedevita (1,80), 0:1 u seriji

21.00: (2,55) FMP (14,5) Budućnost (1,60), 0:1 u seriji


tagovi

CedevitaIgokeaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara