Kevin Durant (©AFP)
Kevin Durant (©AFP)

Da li su Sansi šampionski kalibar? Durant i ekipa poraženi treći put uzastopno

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.11.23. | 21:35

Filadelfija slavila 112:100

Kada je u februaru Kevin Durant stigao u Finiks, navijačima Sansa momentalno su porasle ambicije. Verovali su da je njihov tim kadar da se bori za šampionski pehar NBA lige, međutim, u uzbudljivom konferencijskom polufinalu Denver je bio bolji (4:2). Nada se nastavila da tinja uoči ove sezone. Tim iz Arizone ponovo se našao među kandidatiam za titulu, ali uvodni mečevi ozbiljno dovode u pitanje da li im je ta uloga opravdano dodeljena.

U prvih šest utakmica Finiks je četiri puta poražen. U današnjem matine terminu uspešnija je bila Filadelfija - 112:100, za treći uzastopni neuspeh Sansa.

Izabrane vesti

Imao je Durant brojke čak i iznad svog proseka (31 poen, 8 skokova, 3 asistencije, ali i šut iz igre 9/20), međutim, daleko iza njega našli su se Erik Gordon sa 13 poena, Jusuf Nurkić sa 11, uz 9 skokova i 5 asistencija, Dru Jubenks sa 10... Više raspoloženih igrača bilo je u domaćem timu, u kojem je prednjačio kvartet Džoel Embid (26p, 11sk) - Keli Ubre (25) - Tajriz Maksi (22p, 10as) - Tobijas Heris (18p, 10sk).

Gosti, doduše, alibi mogu da traže u činjenici da su ponovo igrali bez Devina Bukera i Bredlija Bila. Kao i u tome da je tek početak sezone, a svi znamo da u NBA ligi "ono pravo" počinje tek kada krene plej-of, kao ida mesto među 10 najboljih u svojoj konferenciji ne zauzmu samo oni stvarno, stvarno loši timovi.

Rezultatska neizvesnost trajala je sve do poslednje deonice, u kojoj se Filadelfija odlepila na +18 (104:86), posle čega su domaćini rutinski sačuvali prednost. Po četvrtinama rezultat je bio 25:24, 27:21, 28:30, 32:25 u korist Seventisiksersa, koji su sada na četiri pobede i jednom porazu, pretrpljenom u prvom meču od Milvokija (117:118).

Inače, meč su obeležile i komične situacije iz finiša druge četvrtine:

Filadelfija naredni meč igra protiv Vašingtona, ponovo kod kuće, dok Sansi idu u Detroit.


tagovi

NBA ligaFiniks SansFiladelfija

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara