""
""

Danas je taj dan! Košarkašice Srbije u borbi za evropsku titulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.06.15. | 09:05

Protivnik ekipe koju trenira Marina Maljković biće selekcija Francuske koja je prošle godine ubedljivo slavila u duelu odigranom na Svetskom prvenstvu

Košarkašice Srbije, predvođene selektorom Marinom Maljković, večeras će u Budimpešti imati priliku da protiv Francuske dotaknu zvezde i popnu se na evropski vrh. Čak ni u vreme bivše države, ženska košarkaška reprezentacija nije često dobijala tu priliku, a ova generaciji srpskih dama po mnogo čemu je posebna i pokazala je više puta do sada da poseduje pobednički DNK.

Izabrane vesti

Pod imenom Srbija reprezentacija, do ovog EP, nije osvojila medalju na velikim takmičenjima, a košarkašice Jugoslavije su davne 1991. godine osvojile srebro na prvenstvu Evrope u Izraelu.

KVOTA ZA POBEDU SRBIJE U FINALNOM MEČU PRVENSTVA EVROPE IZNOSI 3,05. POGLEDAJTE OVDE OSTALE KVOTE ZA UTAKMICU U BUDIMPEŠTI.

Ni činjenica da su na prošlom kontinentalnom šampionatu stigle do polufinala nije previše promenila odnos javnosti prema košarkašicama, koje su i ove godine prilično skromno ispraćene na šampionat u Mađarskoj u Rumuniji. A sada se vraćaju na balkon kao šampionke, bez obzira na ishod finala protiv Francuske.
“Ja ću danas od 19 časova držati samo jedan trening. Ovaj put javni, pri čemu će cela Srbija, Evropa i svet moći da to vide i to je sve“, poručila je Maljkovićeva u pripremi velikog finala u prestonici Mađarske.

Zanimljivo, u pripremnom periodu uoči EP košarkašice Srbije su na turniru u Lionu pobedile Francusku sa 64:63, ali su prošle godine izgubile ubedljivo (88:74) u duelu na Svetskom prvenstvu.

Jedna od najboljih košarkašica Srbije Jelena Milovanović priznala je da se nikada nije osećala ovako u životu.
“Postajem svesna da se bliži finale i da imamo šansu da osvojimo zlato! Svi smo prezadovoljni, igramo sa Francuskom, najjačom ekipom, svi su videli kako taj tim igra na ovom EP. Moramo samo da budemo agresivne, da igramo kao jedna i niko ne može da nas zaustavi. Videćemo kako će to da izgleda. Bolje je biti prvi, ali stvarno je ogroman uspeh i drugo mesto, tako da ćemo mi sa osmehom na licu ući u utakmicu i izaći iz nje. Sa osmehom proslaviti. Bez tenzije, baš smo pričali da uđemo bez bilo kakvog opterećenja u meč“, poručila je Milovanovićeva.

Finalna utakmica prvenstva Evrope između Srbije i Francuske igra se večeras od 19 sati u Budimpešti.  

(FOTO: MN Press)  


tagovi

SrbijaMarina MaljkovićJelena MilovanovićEvropaEP košarkašice 2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara