Kostas Papanikolau (©MN Press)
Kostas Papanikolau (©MN Press)

Desetkovani AEK dobro oznojio Olimpijakos, u finalu Kupa Grčke ipak veliki derbi

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.02.22. | 21:35

Sastav iz Pireja će se sa ljutim rivalom Panatinaikosom boriti za prvi trofej u sezoni

Košarkaši Panatinaikosa su u prvom polufinalu bili bolji od Promiteasa, a u drugom je ulogu favorita opravdao i Olimpijakos, doduše nešto teže od očekivanog. Četa Jorgosa Barcokasa izašla je na kraj sa desetkovanim AEK-om, koji je sa 10 igrača u rotaciji pružio odličan otpor. Na kraju ipak 76:70 u korist tima iz Pireja.

Tako će se prema očekivanjima u finalu sastati večiti rivali grčke košarke - Panatinaikos i Olimpijakos (nedelja, 17.00).

Izabrane vesti

Tvrdo i vrlo neizvesno prvo poluvreme na Kritu. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, AEK se sjajno borio, čak i dobio uvodni kvartal sa 18:16, ali je u drugom ubacio svega 11 poena, te je na veliki odmor otišao sa tri poena zaostatka.

Po povratku sa pauze Oli je preuzeo stvari u svoje ruke. Zatvorio je treći kvartal serijom 8:2 i dobio ga sa 24:13, te je na odmor otišao sa 14 poena viška. Otišla je prednost domaćina i na 18 poena početkom odlučujućeg perioda, ali se AEK nije predavao. Polako je topio minus, svega na jednocifren broj poena, prišao na samo minus pet, ali nije imao snage za senzacionalan preokret.

Pobednički sastav je sa 16 poena predvodio Kostas Papanikolau, pola koša manje ubacio je Saša Vezenkov, Kostas Slukas je dodao 12, dok je dvocifren sa 11 bio i Hasan Martin. U redovima AEK-a, koji je nastupio bez Endija Rotinsa, Brajana Angole i Nikosa Papasa istakao se Jan Hamer sa čak 26 poena, Dimitris Flionis je dodao 18, dok je Erik Grifin postigao 11.



tagovi

KK OlimpijakosKK AEKKostas PapanikolauSaša VezenkovKostas SlukasKup Grčke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara