Đorđević o novim povredama: Jelovac, Gagić, Milutinov...

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.06.18. | 16:13

Boban Marjanović nije u punoj formi, ali se nada uspehu u naredne dve utakmice

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da se njegova ekipa posle napornih i teških sezona polako uigrava i ponovo ulazi u formu, kao i da su predstojeće dve utakmice u kvalifikacijama najbitnije do sada.

Prema njegovim rečima, veoma je teško ujednačiti formu reprezentacije nakon odigranih dugačkih sezona i plej-of utakmica, i ponovo uključiti igrače u još jedan takmičarski zahtev.
"Polako smo uspeli da to ujednačimo i da forma bude na nekom istom nivou. Bile su veoma zahtevne i teške ove mini pripreme, ali recepta nema, jer smo radili sa njima onako kako su završavali svoje sezone i pokušali da ih sve dovedemo na odredjeni nivo takmičarske forme koja je svima potrebna", rekao je Đorđević novinarima u Novom Sadu.

Izabrane vesti

Za utakmicu u Novom Sadu prodato je više od 5.000 ulaznica, a ostalo je još oko 1.000 karata, a kako je Đorđević objasnio - Košarkaški savez Srbije obezbedio odlične uslove reprezentaciji za sve utakmice. Đorđević je rekao da je reprezentacija Gruzije izuzetno težak protivnik, te da je njihov igrač Tornike Šengelija, koji će biti u sastavu, upravo završio "izuzetnu sezonu".
"Sa druge strane tu je Nemačka, koja sa izuzetnim entuzijzmom igra kvalifikacije, a i oni će doći u punom sastavu. Očekujem da će ta utakmica u Novom Sadu biti sjajna. Zao mi je samo što na teren tada ne možemo da postavimo sve naše najbolje igrače, ali oni koji mogu i hoće, to su najboljih 12 koji će izaći na teren, a mi ćemo tako pristupiti obema utakmicama".

Đorđević je otkrio da je Stevan Jelovac doživeo juče lakšu povredu skočnog zgloba, ali se nada da će on nastaviti s treninzima, odmah sinoć i danas je primio terapije. Probleme sa povredama imaju i Đorđe Gagić i Nikola Milutinov.
"On je veoma važan šraf našeg mehanizma, jer je igrač na poziciji četiri koji može da odgovori dominantnim igračima iz protivničkih timova. Bio sam zabrinut juče i nije mi se svidela ta povreda, istu povredu ima i Gagić, Milutinov takodje ima malih problema. To su hronične povrede koje imaju igrači i teško ih je rešiti u hodu i ovako kratkom vremenu".

Dodao je da će u narednim utakmicama reprezentacija moći da računa na Bobana Marjanovića, koji se kasnije priključio i od 25. juna je u trenažnom procesu sa ostatkom tima.
"Fale mu utakmice i takmičarska forma, ali daće sve od sebe da pruži maksimum u ekipi. Odradio je nekoliko treninga i fizički je na zavidnom nivou".

On je i poželeo sreću fudbalskoj reprezentaciji Srbije protiv Brazil u večerašnjoj utakmici na Svetskom prvenstvu u Rusiji.
"Veliki sam navijač fudbalske reprezentacije u ovom momentu. Mir u glavi, vatra u srcu, vera u sebe, to je moja poruka. Ne postoji bolja utakmica i bolja pozornica fubalsku reprezentaciju Srbije od ove protiv Brazila, jer može da nas dovede do velikog rezultata".

Reprezentacija će u petak, 29. juna u Tibilisiju igrati protiv Gruzije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine u Kini, a u ponedeljak 2. juna u Novom Sadu protiv selekcije Nemačke u velikoj dvorani Spensa.

Foto: Star Sport


tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeAleksandar ĐorđevićMundobasket 2019Đorđe GagićNikola MilutinovStevan Jelovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara