Duško Ivanović (©ABA League/Zadar/Zvonko Kucelin)
Duško Ivanović (©ABA League/Zadar/Zvonko Kucelin)

Duško Ivanović: Ne bi trebalo da nam se ponavlja opuštanje posle vođstva

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.05.23. | 19:25

"Možeš da napraviš grešku u napadu, promašiš otvoren šut, ali ne možeš da ne igraš odbranu i ne zatvoriš skok", dodaje trener Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde su završili posao u četvrtfinalu ABA lige za dve utakmice. Posle ubedljivog trijumfa u Beogradu (100:73), slavili si u u Zadru, ali daleko teže nego u prvom susretu - 74:63.

Na kraju 13 izgubljenih lopti, čak 18 ofanzivnih skokova rivala... Bitno je ipak da je četvrtfinale arhivirano prema planu.

Izabrane vesti

"Čestitam igračima, jer smo ušli u polufinale. Dobili smo jednu vrlo ozbiljnu ekipu, koja igra zaista atipično, ima odlične šutere. Morali smo da odigramo maksimalno. Imali smo periode dobre, ali i loše igre. Ne bi trebalo da nam se ponavlja opuštanje nakon vođstva. Ne može to da se desi, možda u napadu napraviš grešku, promašiš otvoren šut, ali ne može da se desi da ne igraš odbranu i ne zatvoriš skok. O tome kako smo zatvorili naš prostor mnogo govori 17 (18, prim. aut) ofanzivnih skokova Zadra", rekao je Duško Ivanović.

U drugom kvartalu je domaćin napravio seriju 13:0 i poravnao rezultat, ali uspeli su crveno-beli da se izdignu posle velikog pada u igri i u drugom poluvremenu priveli posao kraju.

"Zadar je iskusna i dobra ekipa. Počeli su da igraju agresivno, ukrali su nam tri-četiri lopte, ušli u rezultat, a onda je teško igrati. Čestitam mojim igrčima što su uspeli da se vrate na nivo s početka utakmice", zaključio je Ivanović.

Danijel Jusup veruje da je njegova ekipa mogla više pred svojim navijačima, ali je zadovoljan učinjenim u tekućoj sezoni. Zadar je stao u četvrtfinalu, a do plej-ofa se domogao sa sedmog mesta na tabeli (11-15).

"Zvezda je evroligaška ekipa, koja ima raspon i mogućnosti, toliko igrača da je ponekad to problem za trenera, ne zna koga da stavi. Ako povuičemo paralelu između ove dve utakmice, u prethodnoj nismo videli prostor da smo mogli više. U ovoj jesam. Ostala je žal, rekao sam igračima. Mislim da smo mogli više za nijansu. Takav je bio moj utisak. Nedostajalo je koncentracije na početku, promašili zicere i onda je možda utakmica krenula u tom jednom pravcu. Šteta. Protiv ovakvih ekipa start je izuzetno bitan, da smo bili malo skocentrisaniji, poveli, možda bi išlo u drugom smeru. Čestitam igračima na sezoni u ABA ligi, dali smo 100 odsto, nismo ušli ni u jednu utakmicu sa rezervom, što nije lako na ovom nivou. Okrećemo se drugim obavezama, čeka nas ozbiljna utakmica protiv Dinama", rekao je Jusup.


tagovi

KK Crvena zvezdaDuško IvanovićKK Zadar

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara