Duško Ivanović (©MN Press)
Duško Ivanović (©MN Press)

Duško Ivanović pred novu sezonu: Skup dobrih igrača ne znači i dobar tim... Ali imamo napadački bolji tim

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.09.23. | 15:22

"Potpisali smo dobre igrače, ali skup dobrih igrača ne znači i dobar tim. Ipak, zadovoljan sam dosad urađenim", dodao je šef struke Crvene zvezde

Nova sezona je iza ugla, a Crvena zvezda je formirala i gotovo kompletno novi tim. Trener Duško Ivanović je ovoga puta imao priliku da preko leta radi sa ekipom, dobra stvar je i što je najveći posao u prelaznom roku ekspresno završen, ali su se ipak pojedini prvotimci naknadno priključili radu sa ekipom zbog obaveza u državnim timovima na Svetskom prvenstvu.

Ipak, na tri dana pred prvu takmičarsku utakmicu u premijernom kolu ABA lige protiv Igokee u Laktašima, Ivanović je zadovoljan.

Izabrane vesti

"Imali smo predsezonu u nekompletnom sastavu, jer je nekolicina igrača igrala na Svetskom prvenstvu, ali mislim da smo uspešno odradili priprema, najviše zahvaljujući uvodnom delu u Staroj Pazovi gde smo imali izvanredne uslove. Mogli smo fizički da se dobro spremimo i da postavimo sisteme u odbrani i napadu. Novi igrači su na prijateljskim utakmicama pokazali da imaju kvalitet koji smo mislili da imaju. Samo je pitanje vremena da se uklopimo. Treba vremena da svi ti igrači, a ima ih dosta, nađu svoje pravo mesto, ali sam dosta zadovoljan ovim što smo dosad uradili", rekao je iskusni stručnjak tokom Evroliginog dana za medije sa Crvenom zvezdom (Media day).

Četvorica igrača nastupala su na Mundobasketu (Majk Tobi, Marko Simonović, Dejan Davidovac i Jago Dos Santos), pa su se tek nakon planetarne smotri priključili ekipi. Određeni prvotimcim su imali i problema sa povredama.

"To jeste mali problem. Kada smo počeli pripreme, došli smo do jedne određene tačke sa zadovoljavajućom formum, ali čim bi došao novi igrač, odmah bismo automatski izgubili ritam i tražili novo uklapanje, ali šta je tu je. Sve to ide svojim tokom. To je sastavni deo sporta, a naročito priprema, te male povrede koje poremete igrače i tim. Imamo još nekoliko dana do početka i nadam se da ćemo biti spremni".

Iz Crvene zvezde su najavili da ciljaju plasman na Fajnal for Evrolige. Ivanović je svestan da je to standard u klubu poput Crvene zvezde, ali želi da iste korak po korak.

"U velikom sam klubu i tu su ciljevi uvek najveći. Idemo utakmicu po utakmicu, pa ćemo da vidimo dokle ćemo da dođemo. Primarni cilj je da dobijemo prvi meč, pa ćemo da vidimo za dalje."

Osam novih igrača je stiglo na Mali Kalemegndan preko leta, a vratili su se i Dejan Davidovac i Nemanja Bjelica. Iz prošle sezone ostali su samo Nemanja Nedović, Branko Lazić, Stefan Lazarević, Dalibor Ilić, Luka Mitrović i Ognjen Kuzmić.

"Siguran sam da smo potpisali dobre igrače, ali skup dobrih igrača ne znači i dobar tim. Treba da radimo da bismo ga napravili. Imamo 10 novih igrača i to je sasvim novi tim. Ima tu nekoliko momaka koji su bili prošle godine, ali u svakom slučaju sada nam je potrebno vreme, ali ga nemamo i nećemo ga ni tražiti. Moramo biti spremni za početak."

Crveno-beli su tokom priprema prikazali odličnu igru u napadu. Ima Ivanović veliki broj opcija na protivničkoj polovini, sjajne kreatore u Milošu Teodosiću, Šabazu Nejpiru i Jagu dos Santosu.

"Imamo ove godine napadački bolji tim, talentovanu ekipu, ali da bismo ostvarili dobar rezultat i nešto osvojili, to mora da bude povezano sa vrlo dobrom odbranom, jer to je put do uspeha. To će biti naš najveći zadatak, nešto na čemu moramo da radimo."

Predsednik Nebojša Čović je nedavno istakao da se crveno-beli najverovatnije više neće pojačavati, a propala je i priča o dolasku Alekseja Šveda.

"Crvena zvezda je veliki klub i svi bi da dođu. Kada bih objašnjavao za svakog, za nekog je bila šansa da dođe, za nekog nije... Jedino su bitni igrači koji su tu," zaključio je Ivanović.



tagovi

KK Crvena zvezdaDuško IvanovićAleksej Šved

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara