Foto: AFP
Foto: AFP

Džamal Marej ugasio Lejkerse! Fantastični Jokić 25+20+9, Denver u polufinalu Zapada (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.04.24. | 06:27

Nagetsi slavili sa 4-1 u četvrtfinalnoj seriji nad Los Anđeles Lejkersima

Denver je u polufinalu Zapadne konferencije! Džamal Marej je baš kao i u drugoj utakmici uzeo poslednju loptu na utakmici u svoje ruke i četiri sekunde pre kraja postigao koš za pobedu – 108:106.

Fantastičan je bio i Nikola Jokić, koji je vodio neverovatnu bitku pod obručima. Ubacio je 25 poena, imao 20 skokova, a nedostajala mu je samo jedna asistencija da ostvari tripl-dabl. Imao je as iz Sombora i sedam izgubljenih lopti, ali je uzrok toga bila ogromna želja da dovede svoj tim do četvrte pobede u seriji i plasmana u polufinale Zapada, gde ekipu Majkla Melouna čeka neugodna Minesota.

Izabrane vesti

Lejkersi su pružili sve od sebe kako bi sebi produžili život u ovogodišnjem plej-ofu. Ipak, Nagetsi su imali više energije u samoj završnici. što je pokazao i potez Erona Gordona 73 sekunde pre kraja utakmice, kada je uhvatio tešku loptu preko Lebrona Džejmsa, a potom asistirao Mareju za trojku koja je vratila vođstvo Denveru 67 sekundi pre kraja utakmice (104:103).

Utakmica je praktično tokom čitavog toka bila na ivici žileta. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, niko nijednog trenutka nije uspeo da dođe do dvocifrene prednosti, a vrhunac drame viđen je u poslednjoj četvrtini, kada se praktično igralo koš za koš. Na kraju, presudila je želja, energija i naravno kvalitet šampionskog sastava.

Odlučujući poeni na utakmici ujedno su učinili Džamala Mareja i najefikasnijim igračem istee sa 32 postignuta poena, uz sedam skokova. Džejms je postigao dva manje, imao 11 asistencija, a nedostajao mu je jedan skok za tripl-dabl. Koliko je ovo bio kvalitetan meč pokazuje i činjenica da je Jokić bio tek četvrti strelac utakmice. Ispred njega se našao odlični Majkl Porter, sa 26 poena i ulogom iz drugog plana koja je zadavala rivalu teške udarce. Sličnu ulogu sa druge strane imao je Ostin Rivs, koji je postigao 19 poena. Entoni Dejvis je natopio dres kako bi pokušao da zaustavi Jokića, a imao je i sasvim solidan ofanzivan učinak. Postigao je 17 poena i imao 15 skokova, uz vrlo dobar šut iz igre (8/11).

Denverova najveća prednost tokom meča bila je šest poena, do koje je stigao početkom četvrtog kvartala (87:81). Ona nije potpuno slomila, ali jeste poljuljala Lejkerse, koji su tek u nekoliko navrata, prilično kratko, stizali do minimalne prednosti. U samoj završnici domaći su dodatno dodali gas, uključili koncentraciju na maksimum, što i je donelo i željeni trijumf. Minesota je imala dan više za odmor, pošto je u četiri meča počistila Finiks.

Da treba očekivati vrlo neizvesno polufinale Istoka pokazuje činjenica da su u dosadašnja četiri meča ove sezone obe ekipe ostvarile po dva trijumfa. Zanimljivo, i Minesota i Denver imaju po jednu pobedu na strani, tako da nas čekaju evelika uzbuđenja.

NBA LIGA, PLEJ-OF:

ISTOČNA KONFERENCIJA

Majami - Boston 88:102, 1:3 u seriji

/Adebajo 20 - Vajt 38/

ZAPADNA KONFERENCIJA

Nju Orleans - Oklahoma 97:89, 0:4 u seriji

/Mekolum 20 - Gildžus Aleksander, VIlijams 24/

Denver - LA Lejklers 108:106

/Marej 32 - Džejms 30/


tagovi

Džamal MariNikola JokićDenver NagetsLos Anđeles Lejkers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara