Foto: MN Press
Foto: MN Press

Evroligaška vrteška u najavi: Grigonis - Barsa za 300.000, Vesterman - Žalgiris, Ertel - Fener

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.12.20. | 20:47

A i Vilijams Gos bi mogao u Kaunas

Narednih dana mogli bismo da gledamo pravu evroligašku vrtešku u kojoj će učestvovati igrači koji mahom igraju na plejmejkerskim, odnosno bekovskim pozicijama i to sve u trouglu tri tima: Barselone, Žalgirisa i Fenerbahčea.

Svako bi dobio po jednog igrača, a Žalgiris i određenu svotu novca.

Izabrane vesti

Kako se nezvanično može čuti, Marijus Grigonis bi mogao da ode u Barselonu uz plaćen otkup od 300.000 evra, Žalgiris bi to nadoknadio dovođenjem Lea Vestermana, da bi kompletiranu vrtešku napravio Fenerbahče dovođenjem Tome Ertela iz Barselone.

Tako bi svako dobio šta želi...

Šarunas Jasikevičijus bi dobio Grigonisa kojeg naravno jako dobro poznaje iz Žalgirisa. Treba mu poena i čvrstine, a u tom slučaju se dovođenje Grigonisa savršeno uklapa.

Žalgiris bi dobio 300.000 evra što bi mu svakako baš leglo u ova siva krizna finansijska doba, a dobio bi i Vestermana, bivšeg igrača koji je već jednom briljirao u Kaunasu i tako izborio odlazak u CSKA iz Moskve 2017. godine.

Na kraju, dolazimo do Fenerbahčea. On bi ostao bez Vestermana, a probleme u organizaciji igre ekipe Igora Kokoškova trebalo bi da popuni ni manje ni više nego Toma Ertel. Sjajni Francuz je izgubio poverenje Šarunasa Jasikevičijusa i bilo je za očekivati da promeni sredinu.

Litvanac je pričao već da mu ne odgovara (ne)angažovanje Ertela u odbrani i da je to glavni razlog zbog kog ne želi da ga koristi u igri iako je odličan napadač. Fener nije u situaciji da bira, a sa Ertelom bi zaista mogao mnogo da dobije.

Dakle, verovatno će Fener umesto Vestermana dobiti Ertela. Trebalo je prvobitno da tu dođe do „trampe“, ali je na kraju došlo do drugačije vrste „razmene“ u kojoj je učestvovao i Žalgiris.

Kada smo kod litvanskog kluba, treba reći da bi on uz 300.000 evra i Vestermana mogao da dobije još jedno pojačanje. U pitanju je Najdžel Vilijams Gos, bivši košarkaš Partizana. On je sada slobodan igrač i želja je Žalgirisa jer nije više vezan ugovorom za Jutu.

Na sve to važno je napomenuti i da Fenerbahče radi na dovođenju Frenka Kaminskog, pa je jasno da je Fenerbahče ekipa koja u ovom momentu najviše učestvuje na tržištu Evrolige. To i ne čudi s obzirom na slabe partije turskog tima u Evroligi ove sezone.

Barselona ima novca i želi da se pojača, a to bi mogla da uradi na uštrb Žalgirisa, pa će onda i tim iz Kaunasa uraditi sve da se pojača.

Zato je pred nama „trougao transfera“ između Fenera, Barse i Žalgirisa.

Šta mislite ko bi najbolje prošao?


tagovi

Marijus GrigonisNajdžel Vilijams GosToma ErtelLeo Vesterman

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara