Skoti Vilbekin (©Starsport)
Skoti Vilbekin (©Starsport)

Fenerbahče uzima "ubicu" ispred nosa Barseloni: Prvak Turske na pragu dogovora sa Vilbekinom

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.06.22. | 13:43

Izgleda da se Šarunasu Jasikevičijusu neće ispuniti velika želja

Već neko vreme je poznato da su male šanse za ostanak Skotija Vilbekina u Makabiju iz Tel Aviva. Kao i da je za njegove usluge zainteresovana Barselona, a šuškalo se i o interesovanju Fenerbahčea. Turci su intenzivirali pregovore i došli na prag dogovora, tvrdi Mozes Barda sa izraelskog portala One, a potvrđuje BasketNews iz svojih izvora.

Dve strane bi uskoro trebalo da se rukuju, ali da bi se transfer realizovao sastav iz Istanbula će morati da plati obeštećenje. Amerikanac je ugovorom vezan za "Ponos Izraela" koji opravdano želi da zaradi na odlasku najboljeg igrača.

Izabrane vesti

Turski šampion se posle pobede u finalu plej-ofa nad Efesom rastao sa Aleksandrom Đorđevićem i na njegovo mesto bi uskoro trebalo da sedne Dimitris Itudis. Danas je obelodanjeno i da je Mauricio Gerardini produžio saradnju sa klubom na još dve godine, ali da je ulogu generalnog menadžera prepustio svojem dosadašnjem asistentu Derji Janijeru. Iskusni košarkaški radnik će preuzeti ulogu generalnog direktora košarkaških operacija i tako navršiti deceniju rada u klubu sa Bosfora.

Kada je igrački kadar u pitanju, još nije bilo zvaničnih promena, ali se očekuju brojne. Ugovori prema informacijama Eurohupsa ističu osmorici članova prvog tima. Markel Starks je na pragu Darušafake, Jan Veseli je već viđen u Barseloni. Teško će se posle razočaravajuće sezone zadržati Marijal Šajok, a novi trener će morati da donese odluke i o sudbini Nanda De Koloa, Ahmeta Duverioglua, Danila Bartela, Džehajve Flojda i kapitena Meliha Mahmatoglua.

Pisalo se da je već dogovoren transfer Džonatana Motlija koji je dominrao u dresu Lokomotive Kubanj, kao i iskusnog Turčina Sameta Gejika iz Turk Telekoma. Spekuliše se o brojnim imenima, a kako stvari stoje pred vratima kluba je Vilbekin.

Osim što važi za jednog od najboljih plejmejkera u Evroligi, iskusnog američkog košarkaša kao potencijalno vrhunsko pojačanje za Fener klasifikuje i činjenica da je igrao u Turskoj, ali i da ima pasoš te zemlje. Tako u domaćem prvenstvu ne bi zauzimao mesto stranca, što je jasno veliki plus. U sezoni za nama beležio je 15,3 poena i 4,1 asistenciju u Evroligi, 13,4 poena i 3,8 završnih dodavanja u šampionatu Izraela.

Postoji i interesovanje Barse, koja traga za kvalitetnim pojačanjem na poziciji organizatora igre. Utisak je da je u Vilbekinu pronašla kvalitet za koji Šarunas Jasikevičijus tvrdi da nedostaje ekipi - Amerikanac je poznat kao igrač sa mentalitetom "ubice". Redovno preuzima odgovornost kada se meč lopti, neretko je rušio rivale u poslednjim trenucima i pokazao se kao pravi lider na parketu.

Čini se ipak da će Barsa morati da nastavi potragu, jer je Fener podigao ozbiljnost u pregovorima i uskoro bi mogao da završi posao. Potrebno je još da pronađe zajednički jezik sa Makabijem oko obeštećenja. Ukoliko uspe, nema sumnje da će Vilbekin predstavljati ogromno pojačanje za ekipu koju će u narednom periodu sa klupe predvoditi Itudis.



tagovi

Skoti VilbekinKK FenerbahčeKK BarselonaKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara