Nikola Đurišić u duelu sa Lukom Mitrovićem (© Star sport)
Nikola Đurišić u duelu sa Lukom Mitrovićem (© Star sport)

Idealan trenutak da zasija Nikola Đurišić - protivnik Zvezda!

Vreme čitanja: 3min | pon. 25.03.24. | 07:55

Crvena zvezda u 24. kolu ABA lige dočekuje Megu sa razigranim Nikolom Đurišićem

Kažu da se najbolji pokažu protiv najboljih. Da svi vide ko su i šta su.Baš takav meč je došao za izvanrednog mladog momka koji stavsava u Megi. Naime, od 20 časova Crvena zvezda dočekuje Megu gde će mnoge oči biti uprte u Nikolu Đurišića. Sledećeg velikog projekta Mege.

Odavno je ekipa Marka Baraća stekla reputaciju istinske fabrike talenata u svetu košarke. Uostalom, nema potrebe da previše trošimo reči ko je sve odatle izašao, od Vase Micića, do Nikole Jokića. Kada se takva imena pročitaju, onda se pritisak povećava na naslednika. Očekuju se da budu još bolji, talentovaniji... u tu grupu bez ikakve deleme spada Nikola Đurišić, nova velika nada Mege i generalno sprske košarke.

Izabrane vesti

Zvanična statistika kaže da je visok 204cm i da pokriva poziciju beka šutera. Međutim ko je gledao ovog momka koji igra svoju treću ABA sezonu, video je da na terenu može da uradi mnogo toga. Od organizacije, skoka, ali najviše pažnje izaziva zbog lakoće poentiranja. Bez obzira na poziciju na parketu, direktnog čuvara, mladi Đurišić već pokazuje obrise vanserijskog košgetera koga čeka svetla budućnost, samo je potrebno nastaviti brusiti nesumnjivi talenat.

20.00: (1.85) Crvena zvezda (-16,5 hendikep) Mega (1,85)

Rođen 2004. godine u profesionalne vode je uplovio kao dete, ali majka, proslavljena odbojkašica, Vesna Čitaković-Đurišić je bila ta koja je znala da ga usmeri na pravi put. Zato sada pišemo o ovom momku kao prekaljenom profesionalcu koji bi mogao da zablista najsjajnije protiv trenutno prvoplasirane ekipe ABA lige.

"Uvek je veliki motiv igrati protiv Crvene zvezde. Imamo dobre utakmice iza nas i želimo da nastavimo u tom smeru i u ponedeljak u Areni. Potrebno je da budemo hrabri i koncentrisani od samog početka utakmice i da damo sve od sebe da prikažemo našu najbolju igru”, rekao je Đurišič pred meč u ponedeljak.

Ovaj mladić je već pokazao da se ne boji najvećih protivnika. Protiv Partizan Mozzart Beta je ubacio 17 poena u senzacionalnom trijumfu na početku sezone, protiv Zvezde u prvom meču je imao 12 poena za 30 minuta.

Pukim pogledom na statistiku vidimo zbog čega Nikola Đurišić važi za jednog od najtalentovanijih igrača u čitavoj svojoj generaciji. Prosečno igra skoro 30 minuta u ABA ligi. Beleži 13,2 poena uz 2,7 skokova i 3,3 asistencije. Do sada je već stigao i da debituje za nacionalni tim Srbije, a baš u prošlom kolu regionalnog takmičenja je odigrao partiju sezone. Protiv SC Derbija je ubacio 23 poena i pokazao da će u Zvezdi morati da obrate posebnu pažnju na njega.

"Ranije nisam ni bio svestan da posedujem talenat. Možda sam to shvatio kada sam iz pionira prešao direktno u juniore. Sada vidim šta mogu sa loptom, radim i uživam. Stvarno se igram košarke. Na terenu smatram sve nas jednakim. Trener nam daje slobodu, želi da imamo više pasova da bismo zbunili protivničku odbranu, ali nije problem ni kada odigramo jedan na jedan. Normalno je da iz tima izađu jedan ili dva pojedinca, ali svakako ne gledam sebe iznad drugih. Mislim da sam prizeman lik", rekao je svojevremeno Đurišić u opširnom intervjuu za Mozzart Sport.

Ostaje žal što na terenu nećemo videti Nikolu Topića. Momka koju je sezone na spektakularan način počeo u Megi da bi nastavio u Zvezdi, ali zbog povrede kolena ga neće biti. Bio bi to okršaj vredan svake pažnje. Sa jedne strane Topić, sa druge Đurišić. Ko zna... možda budući bekovski tandem reprezentacije Srbije.

Meč će biti zanimljiv i zbog ambicija Zvezde. Naime, klub sa Malog Kalemegdana bi pobedom protiv Mege i matematički obezbedio prvo mesto na tabeli pred plej-of ABA lige. Na putu im stoje Mega i Nikola Đurišić.

ABA LIGA - 24. KOLO

Četvrtak

FMP - Budućnost 84:76

/Stepanović 30 - Rajt 27/

Petak

Borac Mozzart - Zadar 89:81

/Segu 24 - Mazalin 21/

Split - Cibona 76:83

/Saliven 16 - Aranitović 19/

Subota

Cedevita Olimpija - Mornar 105:89

/Omić 20 - Gavrilović 26/

Igokea - Krka 90:84

/Filipović 21 - Špan 23/

Nedelja

Studentski Centar - Partizan Mozzart Bet 78:84

/Dokins 21 - Koprivica 20/

Ponedeljak

20.00 (1.85) Crvena zvezda (-16,5 hendikep) Mega (1,85)



tagovi

KK MegaKK Crvena zvezdaNikola Đurišić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara