Čarls Mening i Aleksa Avramović (©ABA League/FMP)
Čarls Mening i Aleksa Avramović (©ABA League/FMP)

Iz Valjeva, preko Železnika, do Nemačke za nekoliko meseci: Čarls Mening potpisao za Oldenburg

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.06.23. | 13:26

Američkom košarkašku se u ekspresnom roku karijera značajno promenila

Profesionalnu karijeru počeo je u Metalcu iz Valjeva. Posle dobrih partija u KLS, neposredno po okončanju Kupa Radivoja Koraća u Nišu, Čarls Mening je potpisao za FMP. Pružao je odlične partije u dresu tima iz Železnika i obezbedio sebi transfer u Nemačku, gde je potpisao ugovor sa Oldenburgom do 2025. godine.

Mening je koledž karijeru proveo na prestižnom LSU univerzitetu i nastupao za Tajgerse. Odlučio se za Srbiju za početak profesionalne karijere i kao košarkaš Metalca prosečno beležio 12,4 poena i po 3,8 skokova i asistencija u KLS.

Izabrane vesti

Skrenuo je pažnju Pantera u Nišu, postigao 15 poena, uz šest asistencija na Kupu protiv ekipe Nenada Stefanovića, pa je ubrzo dobio i poziv da se preseli u Železnik. Upisao je 10 nastupa u ABA ligi, uz prosek od 15,3 poena i 3,9 završnih dodavanja.

"Srećan sam što mi je Oldenburg ukazao šansu. Želim da dokažem svoj entuzijazam za radom i ponudim navijačima nešto svojom igrom. Pedro Kaljes je trener koji se bavi slabostima igrača i ističe njihov vrline. Siguran sam da ću nastaviti da napredujem ovde", rekao je Mening.

Ekipu Oldenburga predvodi mladi španski stručnjak Pedro Kaljes, koji je ostvarivao zapažene rezultate sa ekipama Fehte i Hamburg Tauersa.



tagovi

Čarls MeningFMPFMP ŽeleznikKK FMPKK MetalacKK Oldenburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara